Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2013 La rehabilitació d'habitatges i l'eficiència energètica, a debat al II Congrés Mediterrani d'eficiència energètica i Smart Green Cities.

La rehabilitació d'habitatges i l'eficiència energètica, a debat al II Congrés Mediterrani d'eficiència energètica i Smart Green Cities.

La rehabilitació d'habitatges i l'eficiència energètica, a debat al II Congrés Mediterrani d'eficiència energètica i Smart Green Cities.

Organitzat per l’Open Energy Institute i l’Ajuntament de Tarragona, el congrés tindrà lloc el dia 7 de novembre al Palau Firal i de Congressos.
La rehabilitació d'habitatges i l'eficiència energètica, a debat al II Congrés Mediterrani d'eficiència energètica i Smart Green Cities. Foto: Mauri Fernández
25/10/2013

 

El pròxim 7 de novembre, el Palau Firal i de Congressos de Tarragona acollirà la 2a edició del Congrés Mediterrani d’Eficiència Energètica i Smart Green Cities. Aquesta iniciativa va néixer l’any passat de la mà de l’Open Energy Institut i amb l’estreta col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona. El Congrés és una magnífica plataforma d’informació, debat i oportunitats de negoci per al sector empresarial, professional i de les administracions públiques que gira al voltant dels importants reptes que tenim al davant en l’àmbit de l’eficiència energètica i les ciutats intel·ligents. Tot plegat amb la vocació d’englobar tot l’arc mediterrani.

La trobada va dirigida a emprenedors, empresaris, administracions públiques, col·legis professionals, la comunitat universitària en general i a persones que estiguin interessades a debatre i posar en comú idees sobre els sectors de l’energia, la construcció sostenible, l’arquitectura, l’habitatge, la rehabilitació, els nous materials, el sector químic, les TIC’s, les consultories, etc, i que també vulguin estimular la dinamització d’aquests.

El tinent d’alcalde de Societat de la Informació, Javier Villamayor, ha destacat que la trobada permetrà posar damunt la taula “cap a on tendim com a ciutat, quin és el creixement que volem per Tarragona, un creixement lligat a l’eficiència energètica, les noves tecnologies, la proximitat i la transparència amb el ciutadà”. Per la seva banda, el president de l’Open Energy Institute, Robert Moragues, ha volgut subratllar que es tracta “d’una iniciativa ambiciosa per avançar cap a un model de sostenibilitat”.

 

Confirmacions d’alt nivell

La trobada s’estructura en taules sectorials, que tractaran diferents temes relacionats amb l’eficiència energètica. Comptarà amb una conferència magistral que anirà a càrrec del prestigiós arquitecte Kent Larson, vingut expressament des del Massachusetts Institute of Technology (MIT) de Boston, que abordarà una xerrada al voltant de l’arquitectura del futur i la construcció sostenible.

Durant el II Congrés intervindran altres personalitats destacades del món de l’Administració, tant en l'àmbit europeu com estatal i autonòmic: Tatiana Márquez, de la Direcció General d’Energia de la Unió Europea; Salvador Sedó, europarlamentari; José Javier Armendáriz, director general del Centro Nacional de Energías Renovables (CENER); Pedro A. Prieto, director de Ahorro y Eficiencia Energética del Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía (IDAE); Pilar Martínez, directora general de Arquitectura, Vivienda y Suelo del Ministerio de Fomento, Maite Masià, directora de l’Institut Català de l’Energia de Catalunya (ICAEN); Carles Sala, secretari d’Habitatge i Millora Urbana del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat; Pere Torres, secretari d’Empresa i Competitivitat, del departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat. També hi assistiran altres ponents vinguts de prestigioses universitats i institucions com: Steven Weissman, de la Universitat de Berkeley (California); Josep M. Vilanova, de la Universitat Politècnica de Catalunya o Sergio Nasarre, catedràtic de la URV i membre del Grup Motor per la redacció del Pla Estatal de Vivenda 2013-2016; Senén Florensa, president executiu de l’IEMed; Anwar Zibaoui, coordinador general de l’Associació de Cambres de Comerç i Indústria de la Mediterrània (ASCAME); Teresa Ribeiro, Unió per la Mediterrània. A més, també han confirmat la seva assistència alts representants de grans empreses com Repsol, Basf, Dow Chemical Ibérica, Garrigues, Barcelona Digital Centre Tecnològic, Barcelona Regional o el Port de Tarragona.

 

Les inscripcions

Totes les persones que estiguin interessades a assistir al Congrés poden efectuar les seves inscripcions a través de la pàgina web www.congresoeficienciaenergetica.com. El preu de la inscripció és de 90 euros. Cal tenir en compte que l'organització ha tancat acords amb col·legis professionals i universitats que podran gaudir de descomptes en el preu de la inscripció.

Segells de reconeixement d’administració oberta