Tarragona

Esteu aquí: Inici La Ciutat Notícies Notícies 2013 L'Ajuntament de Tarragona i Basf impulsen un projecte d'aïllament tèrmic al col·legi Cèsar August

L'Ajuntament de Tarragona i Basf impulsen un projecte d'aïllament tèrmic al col·legi Cèsar August

L'Ajuntament de Tarragona i Basf impulsen un projecte d'aïllament tèrmic al col·legi Cèsar August

L'Ajuntament de Tarragona i Basf impulsen un projecte d'aïllament tèrmic al col·legi Cèsar August Foto: Mauri Fernández
La iniciativa, que compta amb el suport de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City, pretén millorar el confort d’alumnes i professors i augmentar l’eficiència energètica
21/05/2013

 

L’Ajuntament de Tarragona i l’empresa multinacional BASF estan duent a terme un projecte d’aïllament tèrmic a les aules del col·legi Cèsar August de Tarragona. Es tracta d’un programa pilot que té per objectiu, d’una banda, millorar notablement el confort dels alumnes i professors del centre, i per l’altra, augmentar l’estalvi i l’eficiència energètica de l’escola. El projecte s’emmarca dins les línies d’actuació del concepte de ciutat sostenible i intel·ligent i compta amb el suport de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City.

Durant el matí d’ahir es va realitzar una visita pel centre educatiu per veure in situ els resultats de les tasques d’aïllament realitzades fins el moment. Hi van assistir l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; el màxim responsable de les activitats de BASF al sud d’Europa, Erwin Rauhe; el tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona i director de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City, Javier Villamayor; i representants del col·legi Cèsar August, entre altres.

L’execució del projecte s’ha dividit en dues fases. La primera es va realitzar amb èxit durant les darreres vacances de Setmana Santa i la segona tindrà lloc el proper mes d’agost coincidint amb les vacances d’estiu. L’estratègia d’actuació consisteix en l’aplicació d’un producte aïllant entre la façana exterior i les parets interiors de les aules, que no només permet un aïllament tèrmic efectiu sinó també un estalvi d’energia i reducció de CO2 molt important. Amb aquest sistema s’aconsegueix mantenir la temperatura interior a l’aula a l’hivern i que a l’estiu faci menys calor. Els resultats obtinguts fins el moment han estat molt positius i mostren una reducció energètica d’un 35%, segons una auditoria realitzada recentment.

Comparteix


Segells de reconeixement d’administració oberta
© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat