Tarragona

Esteu aquí: Inici La Ciutat Notícies Notícies 2013 L'Alcalde de Tarragona inaugura el II Congrés Mediterrani d'Eficiència Energètica i Smart Green Cities

L'Alcalde de Tarragona inaugura el II Congrés Mediterrani d'Eficiència Energètica i Smart Green Cities

L'Alcalde de Tarragona inaugura el II Congrés Mediterrani d'Eficiència Energètica i Smart Green Cities

En la seva intervenció ha destacat la importància de fer de les ciutats del Mediterrani un motor de creixement i transformació de la regió.
07/11/2013

 

Aquest matí s’ha inaugurat al Palau Firal i de Congressos de Tarragona la 2a edició del Congrés Mediterrani d’Eficiència Energètica i Smart Green Cities. Aquesta iniciativa va néixer l’any passat de la mà de l’Open Energy Institut i amb l’estreta col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona. El Congrés és una magnífica plataforma d’informació, debat i oportunitats de negoci per al sector empresarial, professional i de les administracions públiques que gira al voltant dels importants reptes que tenim al davant en l’àmbit de l’eficiència energètica i les ciutats intel·ligents. Tot plegat amb la vocació d’englobar tot l’arc mediterrani.

L’Alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha presidit l’acte d’inauguració, on també han estat presents Robert Moragues, president executiu de l’Open Energy Institute; Carles Sala, secretari de Vivenda i Millora Urbana del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya; Senén Florensa, president executiu del IEMed; i Francesc Xavier Grau, rector de la Universitat Rovira i Virgili.

Durant l’acte d’inauguració, l’alcalde de Tarragona ha subratllat que “la celebració d’aquest congrés és una concreció més de les activitats que venim impulsant en aquest sentit, però també de l’interès que desperta Tarragona, amb l’horitzó dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017, com a ciutat que presenta una triple oportunitat: la de la pròpia celebració d’un esdeveniment esportiu i cultural, amb la construcció d’infraestructures i les necessitats organitzatives. Però també l’oportunitat de convertir-nos en una porta privilegiada per a les relacions amb el mediterrani i, finalment, l’oportunitat que representa la construcció d’una ciutat Smart, on, aprofitant l’impuls generat pels Jocs i la regió Mediterrània, s’accelerin les lògiques de transformació”.

La trobada va dirigida a emprenedors, empresaris, administracions públiques, col·legis professionals, la comunitat universitària en general i a persones que estiguin interessades a debatre i posar en comú idees sobre els sectors de l’energia, la construcció sostenible, l’arquitectura, l’habitatge, la rehabilitació, els nous materials, el sector químic, les TIC’s, les consultories, etc, i que també vulguin estimular la dinamització d’aquests. S’estructura en taules sectorials, que tractaran diferents temes relacionats amb l’eficiència energètica. Comptarà amb una conferència magistral que anirà a càrrec del prestigiós arquitecte Kent Larson, vingut des del Massachusetts Institute of Technology (MIT) de Boston, que abordarà una xerrada al voltant de l’arquitectura del futur i la construcció sostenible.

Comparteix


Segells de reconeixement d’administració oberta
© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat