Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2013 L'Alcalde inaugura l'exposició InnovaTE a Tarragona

L'Alcalde inaugura l'exposició InnovaTE a Tarragona

L'Alcalde inaugura l'exposició InnovaTE a Tarragona

La ciutat es converteix en aparador de tecnologies innovadores en matèria d’accessibilitat, responsabilitat social, entreteniment i multimèdia.
L'Alcalde inaugura l'exposició InnovaTE a Tarragona Foto: Mauri Fernández
18/10/2013

 

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha inaugurat aquest migdia l’Exposició InnovaTE, un espai de Telefónica que pretén mostrar els darrers avenços en tecnologies de la informació i comunicació, especialment en aspectes com la salut i l’accessibilitat, l’entreteniment i la multimèdia.

En l’acte d’inauguració, en què també han participat el tinent d’alcalde de la Societat de la Informació, Javier Villamayor, i el director general de Telefònica a Catalunya, Kim Faura, l’alcalde ha subratllat que “la inauguració d’aquest espai és una expressió més de la voluntat de la ciutat de Tarragona d’aprofitar al màxim els Jocs Mediterranis del 2017 i el projecte de ciutats intel·ligents i sostenibles per fer un salt endavant en el posicionament de la ciutat”.

Per la seva banda, el director general de Telefònica a Catalunya, Kim Faura, ha volgut agrair a l’alcalde, i per extensió a la ciutat de Tarragona, la seva implicació i interès en les noves tecnologies i la innovació que una empresa com Telefònica pot oferir.

L’exposició estarà oberta al públic fins demà dissabte a les 20:30 hores a la carpa situada a la plaça de Jacint Verdaguer i ofereix l’oportunitat de conèixer de primera mà els darreres avenços en televisió 3D, realitat augmentada i diverses aplicacions en matèria de Teleassistència Mòbil. L’exposició permet, a més, que els visitants interactuïn amb algunes de les aplicacions i compta amb l’ajuda de diferents experts en aquest àmbit.

Tarragona Smart Mediterranean City
Tarragona ha apostat decididament per l’adopció de noves tecnologies com a eina imprescindible per convertir la ciutat en un exemple de sostenibilitat i eficiència. En aquest sentit, i a través de la Fundació Tarragona 2017 Smart Mediterranean City, està desenvolupant tota una sèrie de projectes que pretenen aprofitar les sinèrgies generades amb la celebració dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017 per configurar un llegat de transformació urbana.

La idea és aprofitar aquest important esdeveniment esportiu per a la reactivació econòmica de la ciutat, la internacionalització del teixit empreserial, la potenciació de la marca Tarragona en un context global, la progressiva transformació urbanística i millora de la mobilitat, l'eficiència energètica i la sostenibilitat, la generació d'hàbits de vida saludables i la millora de la cohesió social, la participació ciutadana i els valors de la convivència en l'espai públic.

En concret, el projecte centra la seva atenció en cinc àmbits sectorials profundament interrelacionats: l'aigua, l'energia i el medi ambient, la salut, la mobilitat i el turisme i patrimoni cultural. Així com en la manera d'utilitzar les eines tecnològiques al nostre abast per fer una gestió eficient i sostenible de tots aquests aspectes.

 

Segells de reconeixement d’administració oberta