Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2013 Renovem el web

Renovem el web

Renovem el web

S’han reorganitzat els continguts per fer-los més accessibles i s’ha aplicat un nou disseny adaptat als dispositius mòbils
08/10/2013

 

L’Ajuntament de Tarragona ha estrenat avui una nova versió del sistema web municipal que respon a la necessitat que la presència institucional en l’àmbit d’Internet es correspongui amb les novetats tecnològiques del sector i que satisfaci l’experiència dels usuaris.

Ens trobem en un entorn, el d’Internet, i amb uns ciutadans que evolucionen molt ràpidament. Això requereix adaptar-se i ser flexible als canvis. En 5 anys, des del 2007 fins a inicis del 2012, el nombre de visites a www.tarragona.cat s’ha duplicat. Durant enguany el web està rebent una mitjana de 79.000 visites mensuals.

El projecte de millora del portal web de l’ajuntament (i del conjunt de la seixantena de webs que el conformen) ha permès posar-lo al dia de les ràpides evolucions en l’àmbit de la comunicació digital (més connexió amb les xarxes socials, versió adaptada per a telèfons intel·ligents, més protagonisme de la imatge), tenir-lo disponible en diferents idiomes gràcies a la incorporació de Google translate i, finalment, fer més visibles i accessibles els continguts que interessen als usuaris i els que interessen a l’Ajuntament per acostar els seus serveis al ciutadà.

Principals canvis

Els grans canvis són a la portada i la disposició o arbre de continguts. Amb aquests canvis es pretén millorar la navegabilitat de la pàgina per fer-la més intuïtiva i facilitar que els usuaris puguin trobar la informació: amb una nova portada més dinàmica, flexible i amb més possibilitats de comunicació. Un cercador més visible i incorporant un cercador de tràmits. Els continguts s’han organitzat per àrees temàtiques, serveis destacats i més buscats.

També s’ha afegit la connexió amb les xarxes socials, es visualitzen els continguts més importants de la Seu i l’e-Tràmits a la portada, està disponible la traducció per idiomes i la navegació s’ha adaptat a dispositius mòbils.

Pel que fa al disseny, s’ha aprofitat l’oportunitat per modernitzar-lo i fer un canvi d’imatge: més net, coherent amb la imatge institucional, i de lectura còmoda.

La passada versió del portal, que ja permetia la introducció de continguts per part de cada departament i que va suposar un canvi important de disseny i estructuració de la informació, era del juliol del 2009.

En aquell moment també va començar un procés de racionalització i coordinació de la presència de l’Ajuntament a Internet, per tal de garantir-ne la coherència i la qualitat, ja que hi havia 65 webs municipals a la xarxa, que a més suposaven un gran esforç de recursos per mantenir-les (cost de servidors, dominis, actualització, etc.). Allò va ser un pas endavant que ja s’ha consolidat i ara havia arribat el moment de fer-ne un altre igualment necessari per adaptar-nos als canvis tecnològics i socials del moment.

A partir d’ara s’han d’ajustar alguns subportals de serveis concrets i seguir incorporant millores a partir de l’experiència dels primers dies de funcionament de la nova versió, per la qual cosa pot ser que els primers dies hi hagi algun desajust. També s’estan preparant nous portals temàtics importants com són el de Mobilitat i el d’Urbanisme, obres i projectes.

El projecte de millora del sistema web de l’Ajuntament s’ha fet amb un pressupost de 3.207 € IVA inclòs invertits en el nou disseny web, que ha elaborat l’empresa Snik Comunicació.

Segells de reconeixement d’administració oberta