Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2015 L’ Ajuntament de Tarragona finalista dels "Premis Endesa a la promoció immobiliària més sostenible"

L’ Ajuntament de Tarragona finalista dels "Premis Endesa a la promoció immobiliària més sostenible"

L’ Ajuntament de Tarragona finalista dels "Premis Endesa a la promoció immobiliària més sostenible"

La Fundació Tàpies de Barcelona, tota una icona arquitectònica, va ser la seu escollida per celebrar aquest lliurament de premis que va congregar a 250 convidats.
L’ Ajuntament de Tarragona finalista dels "Premis Endesa a la promoció immobiliària més sostenible" El jardí vertical de la Tabacalera
19/10/2012

 

Per sisena vegada consecutiva Barcelona va ser l’escenari de la nit la gala de lliurament dels "Premis Endesa a la Promoció Immobiliària més Sostenible", una iniciativa a través de la qual es reconeix a les empreses que fomenten la construcció sostenible i l'eficiència energètica en els seus projectes.

En aquesta edició d'entre els 77 projectes presentats ha estat seleccionada Tarragona. Els "Premis Endesa a la Promoció Immobiliària més Sostenible" es caracteritzen, entre altres aspectes, per l'anàlisi integral de les candidatures. Per aquest motiu un grup d'experts valora en cada edició els projectes tenint en compte, a més dels aspectes tècnics, els de màrqueting i comunicació.

El premi es divideix en quatre categories: Gran Premi Endesa a la Promoció Immobiliària més Sostenible, Premi Endesa a la Promoció Residencial més Sostenible, Premi Endesa a la Promoció No Residencial més Sostenible, i Premi Endesa a la Rehabilitació Immobiliària més Sostenible. Precisament d’aquest últim, l’Ajuntament de Tarragona n’ha resultat finalista pel projecte de la rehabilitació de l’edifici de la Tabacalera. Una realització que està dissenyada amb criteris de sostenibilitat i que aprofita les aigües residuals per al reg, amb un sistema que suposa un estalvi de 26.000 litres d’aigua diària i amb especies autòctones i de baixa demanda hídrica. Es obra de l’arquitecte municipal Rogelio Jimenez i el promotor ha estat el mateix ajuntament.

Xavier Tarrés, tinent d’alcalde de Projectes Obres i Habitatges ha destacat que “el jardí vertical de la Tabacalera, amb 185 metres de longitud i 18 d’alçada és el més gran d’Europa i suposa un total d’11.000 m2 de zona verda entre el jardí vertical i la zona verda. El jardí vertical de la Tabacalera és una obra innovadora, sostenible i eficaç, un projecte precedit per la filosofia Smart City”.

Segells de reconeixement d’administració oberta