Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2015 L'exrector de la URV, Joan Martí i Castell, rebrà el títol de fill predilecte de la ciutat

L'exrector de la URV, Joan Martí i Castell, rebrà el títol de fill predilecte de la ciutat

L'exrector de la URV, Joan Martí i Castell, rebrà el títol de fill predilecte de la ciutat

Va ser el primer rector de la Universitat Rorvira i Virgili i ha estat membre de l’Institut d’Estudis Catalans i del Conseil du Centre d’Études Catalans de la Universitat Paris-Sorbone i un dels màxims responsables de la segona edició del Diccionari de la llengua catalana.
02/10/2015

 

En el darrer Consell Plenari del passat 28 de setembre es va aprovar atorgar la distinció de Fill Predilecte de la ciutat de Tarragona al catedràtic i exrector de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Joan Martí i Castell. El Dr. Martí i Castell ja té la Medalla de la Ciutat en qualitat Argent i també va ser el pregoner de les Festes de Santa Tecla l’any 2013, així mateix ha format part del Senat Tarragoní.

Martí, qui va ser el primer rector de la Universitat Rorvira i Virgili (URV) i ha exercit com a professor universitari durant més de 46 anys de forma ininterrompuda, ha estat membre de l’Institut d’Estudis Catalans i del Conseil du Centre d’Études Catalans de la Universitat Paris-Sorbone i un dels màxims responsables de la segona edició del Diccionari de la llengua catalana; com així mateix ha desenvolupat una tasca important de recerca en els àmbits de la sociolingüística i de la història de la llengua i en l'equip de l’Atles lingüístic del domini català. També ha desenvolupat nombroses publicacions, com llibres, escrits a revistes científiques especialitzades, ha dut a terme més de vuitanta ponències i ha col·laborat amb diversos treballs col·lectius.

Segells de reconeixement d’administració oberta