Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2016 La Fira del Vi de Falset supera el seu rècord amb 73 cellers participants

La Fira del Vi de Falset supera el seu rècord amb 73 cellers participants

La Fira del Vi de Falset supera el seu rècord amb 73 cellers participants

Enguany, Tarragona és la ciutat convidada. Pròximament signarà un protocol amb Falset per intensificar les línies de col·laboració entre els dos municipis
La Fira del Vi de Falset supera el seu rècord amb 73 cellers participants Foto: Mauri - Jaume Domènech i Josep Fèlix Ballesteros, alcaldes de Falset i Tarragona, respectivaments alcaldes de Falset i de Tarragona
26/04/2016


Tarragona és enguany la ciutat convidada a la Fira del Vi de Falset. Una mostra de vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant que batrà el seu rècord de participació en comptar amb la inscripció prèvia de 73 cellers en total: 44 de la DOQ Priorat i 29 de la DO Montsant. Tarragona participarà amb un estand de Tàrraco Viva i la bandera de la ciutat ondejarà al balcó de l'Ajuntament de Falset.

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha destacat que "la Fira del Vi de Falset no només és una referència a Catalunya sinó mundial. És un honor ser protagonistes d'aquest esdeveniment internacional. Ser presents és una mostra d'aquesta realitat metropolitana que exerceix Tarragona". I ha afegit: "Tarragona compta amb el Priorat com un dels grans actius turístics".

Ballesteros ha avançat que en un mes se signarà un protocol entre Tarragona i Falset per incrementar aquest tipus de col·laboracions entre els dos municipis.

Per la seva part, l'alcalde de Falset, Jaume Domènech, assegura que "al llarg d'aquests 21 anys, la Fira ha aconseguit convertir-se en la Festa Major de la comarca del Priorat, com una espècie de celebració de primer ordre per als amants del món del vi que se senten atrets per una terra que els últims vint anys ha aconseguit convertir-se en una referència enològica internacional". Domènech opina, però, que alhora "la Fira del Vi del Falset és l'espai ideal per descobrir vins, conèixer nous cellers i estar al dia de tot allò que es cou a la comarca del Priorat, tant pel que fa a la DOQ Priorat com a la DO Montsant".

Dels 73 cellers que participaran en la Fira seran més de cinquanta els que tindran estand a Falset (el cap de setmana del 30 d'abril i 1 de maig) mentre que la resta participaran en els tastos adreçats a professionals i "wine lovers" que s'han programat durant el certamen.

Al llarg d'aquesta setmana les activitats s'intensificaran i, a banda dels actes a Falset, hi ha previstos tastos a Porrera (Tast de carinyenes), Capçanes (Nit de les garnatxes), Gratallops (Tast amb dones, Vi-night i Tast amb llops), Poboleda (Vins i música), Masroig (Trobada de food trucks), Marçà (Vi de nit), Torroja (Tast de Cal Compte) i Siurana (Tast orgànic soirée).

Pel que fa als actes centrals de Falset (el cap de setmana del 30 d'abril i 1 de maig), aquest any, com a novetat, la Fira habilita un seguit d'espais on s'hi han organitzat tastos continuats pensats per als "wine lovers", és a dir, aquells apassionats amateurs interessats en la cultura del vi. Des d'aquest punt de vista, s'han previst tastos que se succeiran en diversos espais al llarg dels dies de la fira, i que aniran a càrrec de les denominacions d'origen, de l'Escola d'enologia de Falset i que també estan oberts als cellers particulars i a les cooperatives. Els espais escollits són una carpa "wine lover" enmig de l'espai firal, la sala de tast del Parc Tecnològic del Vi (Vitec) i la sala d'actes del Consell Comarcal del Priorat. Els tastos s'han dissenyat amb la idea de millorar el coneixement i convidar a l'aprenentatge del món del vi i dels terrers i les diferències entre Montsant i Priorat.

Altres novetats que s'han previst per a la Fira de carrer són una zona de restauració i oci, un complet programa d'activitats lúdiques i culturals al poble i un servei de ludoteca per als més petits.

El Tast de Professional de la 21a Fira del Vi, que comptarà amb la participació dels 73 cellers participants (44 de la DOQ Priorat i 29 de Montsant), presenta algunes novetats. La primera és l'orientació del tast cap a una fira de negoci, amb l'objectiu que esdevingui un veritable encontre per tancar acords comercials. En aquest sentit, els cellers podran presentar en aquesta edició tota la gamma de vins que tenen al mercat. A més, els professionals acreditats disposaran d'un llibre de tast en el qual apareixeran totes les referències dels cellers participants, referències que inclouran aspectes sobre l'elaboració del vi i també informacions de caràcter comercial, com la franja de preu en què es troba.

El fet d'augmentar el nombre de mostres que s'hi podran tastar ha fet que el Tast de Professionals augmenti la durada i es perllongui fins a les 5 de la tarda. En aquest sentit, i com ja s'havia fet en altres ocasions, hi haurà servei de restauració.

Per últim, la darrera de les novetats d'aquesta edició és que el Tast de Professionals es farà al mateix espai en el qual té lloc la fira de carrer. D'aquesta manera, es podrà donar cabuda a més professionals, alhora que l'espai estarà menys congestionat, solucionant així una problemàtica que s'havia donat en les darreres edicions.

Segells de reconeixement d’administració oberta