Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2017 Enlaira't al Parc de Nadal més espacial

Enlaira't al Parc de Nadal més espacial

Enlaira't al Parc de Nadal més espacial

L'espai és el protagonista d'un Parc de Nadal que presenta 34 tallers, 21 dels quals són novetat
Enlaira't al Parc de Nadal més espacial Imatge de la presentació. Foto: Mauri
20/12/2017


Un any més, el Parc Infantil de Nadal de Tarragona obre les seves portes del 27 de desembre de 2017 al 4 de gener de 2018. Els horaris seran d'11 a 14 h i de 17 a 20 h. El 31 de desembre a la tarda i l'1 de gener al matí, el parc estarà tancat.

Hi haurà més de 34 tallers, dels quals gairebé 21 són novetat. Una zona central anomenada la plaça del Sol esdevindrà un espai polivalent on es podran veure espectacles de petit format o tallers de gran envergadura. Una oportunitat fantàstica perquè entitats de la ciutat puguin participar en el Parc de manera puntual.


Línia pedagògica

"Aquest any recuperem la voluntat de treballar una línia educativa transversal al Parc de Nadal. En aquesta edició la igualtat de gènere estarà present de manera explícita o implícita al llarg dels tallers i espectacles del recinte", ha destacat la consellera Ana Santos. "Aquest vessant del parc per les polítiques de gènere és un dels trets més importants i del que ens sentim orgullosos", ha afegit.

El contingut serà:

  • Un taller que treballarà la igualtat en un espai fix. Sorgeix de la col·laboració amb el departament d'igualtat de l'Ajuntament de Tarragona.
  • Una formació específica per l'equip educatiu del Parc que ens proporciona l'Observatori de la Igualtat de la URV.
  • Una animació diària a forma de passa-carrers que ajudarà a fer menys avorrides les cues i que tindrà un caràcter feminista.
  • Una col·lecció de frases i il·lustracions adreçades a pares i mares per reflexionar sobre l'educació i les joguines que regalem als infants.


A mode transversal s'ha cuidat especialment l'eliminació d'estereotips sexistes a tot el Parc i, a més, en la selecció del personal educatiu s'ha intentat que hi hagués paritat de gènere.

Per la seva part tant Elena Gavaldà com Roger Saperas del Club dels Tarraconins, organitzadors del Parc, han destacat la filosofia d'un parc "pensant per les famílies, perquè participin juntes dels tallers i activitats, perquè no està pensant com un recinte per aparcar als nens". En aquest sentit, Roger Saperas, pedagog del Club dels Tarraconins, assenyala el procés de selecció que s'ha fet dels monitors que s'encarregaran del parc i que "transmetran uns valors socials i pedagògics a través de la dinamització dels tallers".


Línia temàtica

La línia temàtica d'aquesta edició serà l'espai. Les zones del parc estaran indicades amb planetes penjant del sostre i un gran sol presidirà la zona central, just damunt de la plaça del Sol. En aquesta línia, molts tallers s'inspiren en la temàtica i podrem gaudir, per exemple, d'un cas de realitat virtual que ens farà viatjar més enllà de les estrelles.


La gran aposta: Els espectacles

Aquesta edició compta amb dos espais per a espectacles. Un serà l'escenari (Espai Terra) que estarà situat al final del recinte i on es donaran cita els espectacles de gran format amb un espai per seure i gaudir.

L'altre serà la plaça del Sol, just al centre del recinte i amb un caràcter polivalent que permetrà veure-hi espectacles propers, exhibicions, tallers i visites de personatges!

 

Ematsa: taller, contacontes i punt d'hidratació

L'última edició del Parc de Nadal va deixar clar que la col·laboració d'Ematsa esdevenia un pilar sobre el qual podíem treballar la cura del cicle de l'aigua i del medi ambient. Aquest any l'empresa municipal d'aigües repeteix i aposta més fort pel Parc amb tres activitats per infants de diverses edats.

També hi porten els espectacles del TarrAQUAnins que vam estrenar conjuntament per Sant Magí en els quals participen els artistes del territori: Joan Rioné, Marc Rocamora i Agustí Ferré.
 


Truckonada

El Parc Infantil de Nadal tornarà a comptar amb la TruckOnada de la Fundació Onada. La food truck més social que afavoreix la inserció laboral de persones amb capacitats diverses. Amb la TruckOnada també s'aconsegueix una oferta gastronòmica saludable amb opcions dolces i salades, amb variants aptes per a celíacs i sucs naturals.


El suport de l'Ajuntament

Els departaments de l'Ajuntament consoliden la seva presència al Parc de Nadal amb noves col·laboracions. El Consell Municipal d'Infants de Tarragona i els Centres Cívics de la ciutat ja hi participen activament fa anys amb un taller i dues ludoteques respectivament.

Aquest any s'hi suma també la Casa d'Oficis de Tarragona Impulsa, facilitant el seu personal per les tasques de muntatge i decoració del Parc. També s'incorporen com a col·laboradors el departament de Cooperació i el d'Igualtat, amb un taller cadascun.


Col·laboracions

Després de l'èxit de les darreres edicions, aquest any es tornarà a comptar amb l'activitat de construcció de Kapla Catalunya, que compta amb la col·laboració del Col·legi d'Arquitectes de Tarragona. Una activitat de gran escala amb peces de fusta que permet la construcció d'objectes sorprenents. El Servei Català de Trànsit i el Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya són alguns dels col·laboradors que segueixen participant de forma activa al Parc de Nadal.
 


Altres activitats dins el Parc

La Gimcaladan, una gimcana on els infants hauran de completar uns mots encreuats relacionats amb els tallers i activitats del Parc de Nadal. Reptes que hauran d'anar resolent i que un cop finalitzats els farà entrar en un sorteig de 5 places per rebre els Reis Mags d'Orient, el dia que arribin a Tarragona, el 5 de gener de 2018.

La Fira d'atraccions estarà situada dins mateix del Recinte Firal, a la part exterior. Els viatges s'hauran de pagar a banda i no estaran inclosos en l'entrada del Parc de Nadal.

El dia 31 de desembre al matí, també hi haurà la visita de l'Home dels Nassos, que acabarà el seu recorregut per la ciutat fent una visita als infants del Parc de Nadal.


Serveis per a les famílies

Al Parc hi haurà una zona de serveis a l'abast dels més petits. Una Baby Zone, per alletar els nadons i equipada amb microones per escalfar el menjar i canviadors. A més a més, també es disposarà d'un pàrquing de cotxets.

Els infants que disposin de la Targeta de Transport Escolar Millorada podran assistir al Parc de Nadal de forma gratuïta amb bus. El nou sistema de TTE permet utilitzar el carnet qualsevol dia de dilluns a diumenge i en període de setembre a juny (inclosos els dies de vacances de Nadal).

Les línies que arriben al Parc de Nadal són la número 21 i la número 23. La correspondència amb els barris de Llevant i de Ponent són a plaça Imperial

En el marc del conveni que es va signar durant el 2015 entre l'Associació de Celíacs de Catalunya i el Club dels Tarraconins, l'organització del Parc de Nadal garanteix que tots els productes alimentaris que els infants es trobaran en els diferents tallers són sense gluten.


Un equip educatiu qualificat

Durant el mes de novembre el Club dels Tarraconins ha dut a terme el procés de selecció dels monitors que s'encarregaran de transmetre uns valors socials i pedagògics a través de la dinamització dels tallers.

En total es van rebre més de 300 currículums, i només 31 han estat els seleccionats per assumir aquestes tasques. Cal esmentar també que la selecció s'ha dut a terme tenint en compte algunes clàusules inclusives, com la paritat de gènere en la plantilla o l'oportunitat pels acabats de titular d'adquirir experiència en la feina de monitor/a per primera vegada.

Els monitors del Parc de Nadal destaquen pels seus currículums acadèmics, per la seva experiència en el món del lleure i per les seves habilitats socials i pedagògiques, i connexió amb els infants.

També es comptarà amb la col·laboració voluntària d'una vintena de joves pertanyents a fundacions i entitats socials de la ciutat de Tarragona. La majoria volen repetir l'experiència de l'any passat.


Avantatges per als socis del Club dels Tarraconins

Un any més, tots els socis i sòcies que ensenyin el seu carnet del Club a les taquilles del Parc de Nadal, tindran un descompte en l'entrada. El descompte no serà acumulable.

 

Segells de reconeixement d’administració oberta