Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2018 L'Ajuntament de Tarragona ofereix un servei d'agenda global de la ciutat que centralitza totes les activitats

L'Ajuntament de Tarragona ofereix un servei d'agenda global de la ciutat que centralitza totes les activitats

L'Ajuntament de Tarragona ofereix un servei d'agenda global de la ciutat que centralitza totes les activitats

La TGN Agenda, que es pot consultar en format app i web, ha estat dissenyada per facilitar-ne al màxim la consulta dels usuaris i usuàries
L'Ajuntament de Tarragona ofereix un servei d'agenda global de la ciutat que centralitza totes les activitats El conseller de Presidència, Transparència i Govern Obert, José Luis Martín, durant la presentació del servei de TGNAgenda. Foto: Mauri.
29/05/2018

L'Ajuntament de Tarragona ha fet un pas endavant en el servei d'agenda ciutadana amb la creació del projecte multiplataforma de la TGN Agenda. Es tracta d'un servei que difon les activitats culturals, esportives, formatives i ciutadanes organitzades tant pel mateix Ajuntament com per entitats, agents, negocis i dinamitzadors en general. La TGN Agenda és consultable en dos suports diferents: d'una banda, a través de la descàrrega de l'app gratuïta TGN Agenda, disponible tant per a iOS com per a Android, i, de l'altra, a través del nou portal web, totalment responsiu i, per tant, adaptat als diversos dispositius.

El conseller de Presidència, Transparència i Govern Obert, José Luis Martín, explica que "la TGN Agenda és una de les apostes de la conselleria, ja que ofereix un servei públic de comunicació. Només cal veure els més de 3.500 actes a l'any que s'inclouen a l'agenda".
Més enllà de la renovació tecnològica que implica, "el servei s'ha reforçat perquè era una de les demandes més recurrents dels ciutadans i ciutadanes, que des de fa temps reclamaven un únic espai que centralitzés tota aquesta informació per no haver d'accedir-hi d'una manera tan dispersa", afegeix Martín. La necessitat s'ha detectat a través de les xarxes socials, de converses amb agents dinamitzadors i, sobretot, analitzant les estadístiques de consulta del web municipal, que han demostrat que el contingut d'agenda és un dels més consultats. I apunta: "A més, esdevé una iniciativa que dóna suport de difusió, d'una manera equitativa i igualitària, a totes les entitats públiques o privades, col·lectius, empreses i persones que organitzen els més de 3.500 actes anuals que dinamitzen la ciutat".

Tant la plataforma web com l'app contenen tota la informació dels esdeveniments ciutadans relacionats amb la cultura (teatre, dansa, música, art, cinema, lletres), les festes i les tradicions, el patrimoni i la història, l'esport i la gastronomia i sobre tallers, cursos, xerrades, exposicions, rutes i activitats familiars i adreçades als joves. A més, contenen un cercador que permet filtrar els actes, de manera combinada, per períodes de dates, categories, cicles i ubicacions i, en el cas del web, també per paraules.

Les persones que es descarreguin l'app podran personalitzar-se-la al seu gust marcant-ne els actes preferits i afegint-los al seu calendari personal; també podran rebre notificacions sobre les novetats seleccionant els temes o categories que més els interessin. D'altra banda, tant la web com l'app contenen informació sobre diversos llocs d'interès, i, així mateix, les persones o col·lectius que dinamitzen esdeveniments poden enviar-ne informació a través d'un formulari inclòs als dos llocs, tot i que també ho poden fer a través del correu.

Una altra de les novetats importants del projecte és que totes les dades que s'introdueixen a l'agenda són obertes, de manera que els proveïdors externs que ho desitgin, com ara desenvolupadors de webs i d'aplicacions per a dispositius mòbils, poden sol·licitar d'accedir-hi per tal de reflectir-les i tractar-les a les seves plataformes.

Seguint els criteris d'inclusió d'actes establerts per l'Ajuntament, la TGN Agenda, tot i que té l'objectiu de ser al màxim d'exhaustiva possible, difon actes gratuïts o de pagament de la ciutat de Tarragona que tenen un interès general per a la ciutadania; aquelles activitats que s'adrecen a un col·lectiu tancat no s'hi publiquen i tampoc no s'hi recullen activitats de caràcter confessional que són excloents per a una part de la ciutadania o actes relacionats amb campanyes electorals.

Segells de reconeixement d'administració oberta