Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2019 Activat el PLASEQCAT i el Pla d'Actuació Municipal per un incendi en una indústria del polígon Entrevies

Activat el PLASEQCAT i el Pla d'Actuació Municipal per un incendi en una indústria del polígon Entrevies

Activat el PLASEQCAT i el Pla d'Actuació Municipal per un incendi en una indústria del polígon Entrevies

No s’ha decretat el confinament general de la població ni de cap zona fora del polígon. Els Bombers han donat l'incendi per controlat i han obert l'accés al polígon i a les zones més pròximes a les empreses afectades.
Activat el PLASEQCAT i el Pla d'Actuació Municipal per un incendi en una indústria del polígon Entrevies Foto: Laia Díaz
07/07/2019

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquesta matinada el Pla d’emergències químiques PLASEQCAT i l’Ajuntament de Tarragona ha activat el Pla d’Actuació Municipal en fase d’Alerta per risc químic, per un incendi en la indústria MIASA, dedicada a l’emmagatzematge de productes químics, situada al polígon Entrevies de Tarragona.

Tal com ha informat Protecció Civil de la Generalitat, preventivament s’ha decretat el confinament a les indústries més properes de l'entorn de MIASA dins el mateix polígon industrial Entrevies. Aquest fet s’ha comunicat a les empreses per part de Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana, que han tallat les vies més properes, com la C-31B. No s’ha decretat el confinament general de la població ni de cap zona fora del polígon per l’evolució favorable de la columna de fum, molt vertical a causa de les condicions meteorològiques existents, i per les medicions de l’aire realitzades a la zona pel grup de control ambiental de la Generalitat que han descartat la presència de productes tòxics.

Els Bombers de la Generalitat han desplaçat una vintena de dotacions, entre vehicles d'extinció i vehicles lleugers de comandament i coordinació, que treballen per extingir l'incendi, totalment desenvolupat, que afecta una nau industrial. Les tasques dels efectius s'han centrat a evitar que el foc es propagués per les naus més properes que es troben a uns 20 metres de distància. També s’hi han desplaçat diverses dotacions de Mossos d’Esquadra, Guàrdia Urbana, Protecció Civil i 5 unitats del SEM, que no han atès a cap persona.

A les 6 del matí s'ha restablert el trànsit a la Nacional 340, des de Torreforta a Bonavista, i també a la C-31B. Només queda tallat el trànsit als accessos al polígon Entrevies.

AMPLIACIÓ:

En la compareixença que hi hagut a partir de les 10.25 h del director dels Serveis Territorials d'Interior a Tarragona, Joan Carles de la Monja, i de l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, De la Monja ha explicat que durant tota la nit Bombers, Guàrdia Urbana i Mossos han coordinat el tall de vies i la informació a la població que ho demanava i que el Sistema d'Emergències Mèdiques de la Generalitat no ha hagut d'atendre cap persona. Pau Ricomà ha reiterat que no hi ha hagut afectació per a la població en cap moment, motiu pel qual no han sonat les alarmes.

El director dels Serveis Territorials, a més, ha explicat que encara no es poden determinar les causes de l'inicident. Ha comentat que MIASA és una empresa que emmagatzema productes químics, però no en quantitat suficient perquè pugui provocar un accident que afecti a l'exterior i a la població. El confinament s'ha determinat a 500 metres de la zona de l'incendi i només ha afectat a les empreses de l'entorn.

Els Bombers han donat l'incendi per controlat i han obert l'accés al polígon i a les zones més pròximes a les empreses afectades.

 

Segells de reconeixement d'administració oberta