Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2019 Concert per celebrar l’aniversari d’Europe Direct Tarragona

Concert per celebrar l’aniversari d’Europe Direct Tarragona

Concert per celebrar l’aniversari d’Europe Direct Tarragona

Serà aquest dissabte, 14 de desembre, a les 19 h, al Teatret del Serrallo
10/12/2019

Europe Direct Tarragona (EDTgn) celebra aquest dissabte, 14 de desembre, un concert amb l’Escola Municipal de Música de Tarragona per celebrar els deu anys de l’existència d’aquest centre d’informació de la Unió Europea a la ciutat.

L’acte se celebrarà al Teatret del Serrallo, a les 19 h, i presenta un programa on destaca el cant i la interpretació dels alumnes de guitarra flamenca de Campclar i acordió diatònic. L’entrada és oberta a tothom.

El concert de dissabte posarà punt final als actes que EDTgn ha organitzat al llarg d’aquest any 2019, commemorant el seu desè aniversari, centrats a difondre els valors europeus i debatre sobre el futur de la Unió, coincidint també amb les eleccions per escollir el Parlament Europeu. L’oficina es va obrir l’any 2009 i actualment està situada a la plaça de la Imperial Tàrraco.

Especialment intenses han estat aquests anys les col·laboracions amb els centres educatius de la ciutat, amb actes com la celebració del Dia d’Europa, xerrades i activitats lúdiques amb Ateneu l’Europeu per difondre els valors de la UE. A més, EDTgn també ha organitzat diversos actes a la Universitat, on destaca la celebració cada any de la Simulació del Parlament Europeu i les eurotertúlies sobre temes d’actualitat. I igualment fa una dècada que col·labora amb les polítiques locals d’infància, salut escolar, mobilitat per a joves, medi ambient… Tot plegat ha permès posicionar EDTgn i, per tant, l’Ajuntament de Tarragona com a referent en temes europeus a la nostra demarcació, exercint un lideratge territorial que es vol consolidar en els pròxims anys.

Els propers dies, EDTgn estarà present també al Mercat de Torreforta, on l'Ateneu l’Europeu convidarà a jugar als infants al joc "Tira el dau i descobreix Europa".

La Comissió Europea és present a tots els estats membres a través de la Xarxa de Centres d’Informació Europe Direct, que tenen l’objectiu d’informar i apropar als ciutadans les polítiques de la Unió Europea. El Centre Europe Direct Tarragona forma part d’aquesta Xarxa des de l’any 2009. A tot Europa són prop de cinc-cents punts d’informació repartits pels vint-i-vuit estats membres.

Segells de reconeixement d'administració oberta