Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2019 Del 18 al 24 de novembre se celebrarà la Setmana del Còmic de Tarragona

Del 18 al 24 de novembre se celebrarà la Setmana del Còmic de Tarragona

Del 18 al 24 de novembre se celebrarà la Setmana del Còmic de Tarragona

Exposicions, cinema i activitats entorn del món del còmic
Del 18 al 24 de novembre se celebrarà la Setmana del Còmic de Tarragona L’alcalde amb els representants de l'Associació Delirópolis, Jep Soto i Enrique Alonso (foto: Mauri)
13/11/2019

Un any més l’Associació Delirópolis presenta, de la mà de l’Ajuntament de Tarragona, la 12a Setmana del Còmic de Tarragona, que enguany se celebrarà del 18 al 24 de novembre amb exposicions, projeccions cinematogràfiques i activitats a l’entorn del món del còmic i els seus principals protagonistes: els personatges.

L’alcalde, Pau Ricomà, i els representats de l'Associació Delirópolis, Jep Soto i Enrique Alonso, han presentat una nova edició de la Setmana del Còmic de Tarragona, que té com a objectiu promoure el còmic com a vehicle cultural i reivindicar la seva condició artística.

L’alcalde, Pau Ricoma, ha destacat que són vint actes, entre exposicions, projeccions de pel·lícules, conferències i una jornada lúdica amb jocs de rol de còmics. Ha agraït a l'Associació Delirópolis l’organització de la setmana del còmic,  que té molts seguidors, i ha destacat que l’Ajuntament continuarà donant difusió i suport a les activitats artístiques de la nostra ciutat.

 

Activitats

D’entre totes les activitats que es desenvoluparan, hi destaca la xerrada "Coleccionando originales", que es durà a terme el dimarts 19 de novembre, a les 19 h, a la Sala d’Actes de l’Antiga Audiència, en què els col·leccionistes Enrique Alonso i Jep Soto, col·leccionistes d'originals i amants del còmic, ens explicaran com van començar en aquest món, les anècdotes i els llocs on es poden comprar originals.

El dimecres 20 de novembre, a la mateixa hora i lloc, el llibreter de Tarraco Còmics, Pablo García, ens explicarà moltes coses interessants en la seva conferència titulada "Japón: ¿es sólo manga?".

El divendres 22 de novembre, a la mateixa hora i lloc, serà el torn d’Emili Samper, que  parlarà d’Emily Carroll en una conferència titulada "Bellesa i horror: l’art d’Emily Carroll". I l’endemà, 23 de novembre, Juan Manuel Muñoz parlarà de com va començar i tota la trajectòria de la mítica Editorial Bruguera.

Pel que fa a les exposicions, totes dues molt interessants i imperdibles, d’una banda podrem veure a l’Espai Turisme, del 14 de novembre a l’1 de desembre, els originals i els sketches del veterà autor Esteban Maroto, que és l'artista que ha fet el cartell de la setmana del còmic d'enguany. Entre altres dibuixos, es podrà veure el procés de com es va gestar aquesta il·lustració.

L'altra exposició, "Cuando los cómics se llamaban tebeos", estarà a l’Espai Nautilus, del 18 al 30 de novembre. Aquesta és una exposició d'originals infantils. Hi haurà pàgines originals del TBO, Mortadelo, Tío Vivo, DDT, Editorial Bruguera, Jaimito o Pumby, entre d'altres.

Quant a les projeccions, tant les del local Stone Rock & Roll Bar a la plaça dels Sedassos com les de l’Antiga Audiència, s'hi presentaran els superherois clàssics, com Spiderman i Superman, i d’altres de molt més recents, com Glass, de M. Night Shyamalan, o Brightburn, de D. Yarovesky, totes dues estrenades enguany.

Us en podeu descarregar el programa clicant sobre aquest enllaç.

Segells de reconeixement d'administració oberta