Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2019 Desenvolupament de les estructures ferroviàries al Camp de Tarragona

Desenvolupament de les estructures ferroviàries al Camp de Tarragona

Desenvolupament de les estructures ferroviàries al Camp de Tarragona

Se'n va tractar en una reunió feta ahir a Madrid amb la Secretaria d'Estat d'Infraestructures
10/04/2019

Els ajuntaments del territori i la Generalitat acorden constituir una comissió tècnica amb el Ministeri de Foment per desenvolupar les infraestructures ferroviàries al Camp de Tarragona

Els alcaldes de Tarragona, Josep Felix Ballesteros; de Reus, Carles Pellicer; de Cambrils, Camí Mendoza; de Salou, Pere Granados, i la regidora d’Urbanisme de Vila-seca, Manuela Moya, es van reunir ahir dimarts, acompanyats del conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, amb el secretari d’Estat d’Infraestructures, Pedro Saura, per fer arribar al Ministeri de Foment les propostes de millora ferroviària acordades entre els cinc principals ajuntaments del territori amb la Generalitat de Catalunya.

Aquesta reunió és la primera que es fa al màxim nivell entre representants de diferents administracions i amb un document consensuat per totes les parts, que aborda les necessitats del territori, tenint en compte les infraestructures en funcionament i també aquelles que s'han de desenvolupar en els anys vinents.

De la reunió de treball n’han sortit tres acords concrets:

1. El Ministeri assumeix l’acord estratègic per a l’impuls de les infraestructures ferroviàries del Camp, i es treballaran tots els projectes inclosos amb unitat d’acció.

2. Es constituirà una comissió tècnica de treball conjunta per tal d’analitzar i avançar en els estudis i treballs sobre les propostes presentades.

3. Es constituirà una comissió política per tal de fer el seguiment dels treballs tècnics i vetllar pel compliment del document d’acord presentat.

En les pròximes setmanes, les diferents administracions nomenaran els representants de les comissions per tal de començar a treballar al més aviat possible en el full de ruta conjunt.

Segells de reconeixement d'administració oberta