Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2019 El servei de TGN Agenda difon més de 8.000 actes durant el seu primer any de vida

El servei de TGN Agenda difon més de 8.000 actes durant el seu primer any de vida

El servei de TGN Agenda difon més de 8.000 actes durant el seu primer any de vida

L’app ha tingut 8.990 descàrregues i el web ha comptabilitzat 3.500 usuaris actius al mes
28/02/2019

El passat mes de maig es va publicar el lloc web d’agenda de la ciutat, https://agenda.tarragona.cat, que, juntament amb l’aplicació de mòbil TGN Agenda, creada el novembre de 2017, s’ha convertit en la plataforma d’un nou servei municipal global que proporciona informació permanentment actualitzada sobre totes les activitats ciutadanes que es fan en els àmbits cultural, esportiu, festiu, social i de formació.

En el primer any de vida d’aquest servei, l’agenda ha recollit un total de 8.198 actes, en què es troben activitats organitzades tant pel mateix Ajuntament com per entitats, agents, negocis i dinamitzadors en general. L’aplicació de mòbil, disponible gratuïtament tant per a iOs com per a Android, ha tingut 8.990 descàrregues i ha comptabilitzat 81.280 sessions; les estadístiques també indiquen un alt grau de fidelització dels usuaris que se l’han descarregat, amb una mitjana de 1.500 usuaris actius al mes. Per la seva banda, el web ha rebut la visita de 35.892 usuaris i ha comptabilitzat 3.500 usuaris actius al mes. Tant en l’app com en la web, els moments en què hi ha hagut més consultes són els dies de les festes de Sant Magí i de Santa Tecla.

Tal com comenta el conseller de Presidència, Transparència i Govern Obert, José Luis Martín, “els esforços invertits en aquest nou servei públic han començat a donar els seus fruits, ja que, de 3.500 actes que l’Ajuntament difonia el 2017, hem passat a comunicar-ne més de 8.000. Aquest indicador i les xifres de consulta obtingudes demostren que el servei dona resposta a les necessitats que havíem detectat i que progressivament es va convertint en un espai útil de referència per als ciutadans”.

Les persones o col·lectius que dinamitzen esdeveniments i que vulguin incloure’n la informació a l’agenda poden enviar-ne els detalls a través del formulari que trobaran tant al web com a l’app, en què, juntament amb una imatge, s’hi demanen una sèrie de dades de l’acte que cal fer arribar.

Finalment, cal recordar que totes les dades que s'introdueixen a l'agenda són obertes, de manera que els proveïdors externs que ho desitgin, com ara desenvolupadors de webs i d'aplicacions per a dispositius mòbils, poden sol·licitar d'accedir-hi per tal de reflectir-les i tractar-les a les seves plataformes.

Segells de reconeixement d'administració oberta