Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2019 L’Ajuntament recepciona carreteres de l’Estat que ja eren vies urbanes

L’Ajuntament recepciona carreteres de l’Estat que ja eren vies urbanes

L’Ajuntament recepciona carreteres de l’Estat que ja eren vies urbanes

Són 7,3 km efectius i 13 de pendents
20/06/2019

El portaveu de l’equip de govern i regidor de Territori, Xavier Puig, ha manifestat que el Ministeri de Foment ha comunicat que s’ha fet efectiu el traspàs de diferents trams de carreteres de l’Estat a l’Ajuntament de Tarragona, en compliment del conveni signat entre ambdues institucions l’11 d’abril. En total són 7,3 km. Es tracta de vies urbanes perquè funcionaven com a carrers i integrats a la ciutat, com la plaça de la Imperial Tàrraco, l’avinguda de Roma, l’avinguda d’Andorra, l’accés a Cala Romana, l’accés al tanatori, etc. El manteniment d’aquests trams no el feia l’Estat sinó l’Ajuntament. En aquest sentit, el portaveu de govern ha destacat que «l’Ajuntament, amb la cessió, hi guanya, perquè si volem fer-hi inversions o qualsevol intervenció ho podrem fer directament sense la necessitat de demanar autorització i fer tràmits burocràtics».

Pel que fa a la segona fase de cessió de vies que està pendent, 13 kilòmetres, ha afirmat que ara s’està en fase de negociació, perquè les condicions perquè l’Ajuntament les accepti són les que havia posat l’anterior govern municipal, a saber, com la construcció de dues rotondes, una a Torreforta i una altra a Cala Romana. També ha subratllat que «revisarem les condicions de negociació. Si assumim les altres carreteres, el lògic i lleial entre administracions  és que hi hagi una contrapartida amb inversions». Finalment, ha destacat que hi ha interès per part de les dues administracions a arribar a un acord efectiu els mesos vinents.

Segells de reconeixement d'administració oberta