Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2019 L’alcalde Ricomà destaca la importància de la Fundació Forvm en la inauguració de l’exposició “Trepat”

L’alcalde Ricomà destaca la importància de la Fundació Forvm en la inauguració de l’exposició “Trepat”

L’alcalde Ricomà destaca la importància de la Fundació Forvm en la inauguració de l’exposició “Trepat”

La mostra, comissariada per Joan Fontcuberta, es podrà visitar fins al dia 1 de març a Casa Canals
L’alcalde Ricomà destaca la importància de la Fundació Forvm en la inauguració de l’exposició “Trepat” Foto: Mauri
16/12/2019

L'alcalde Pau Ricomà ha inaugurat aquest divendres a la tarda l'exposició "Trepat", situada a l’espai expositiu de la Fundació Forvm, a Casa Canals. L’estrena de la mostra, comissariada per Joan Fontcuberta, ha aplegat prop d’una cinquantena d’amants de la fotografia i les arts visuals.

En el seu discurs Ricomà ha recalcat la trajectòria de Chantal Grande i David Balsells, impulsors de la Galeria Forvum primer, transformada posteriorment en l'actual Fundació: "Des de la seva obertura al carrer Santa Anna, l'any 1981, han exercit una gran influència en el món de la fotografia". I ha posat especial èmfasi en la seva trajectòria: "En tots aquests anys es fa difícil imaginar cap activitat cultural que hagi tingut una continuïtat i una rellevància equivalent per a la ciutat".

En la mateixa línia s'ha expressat el comissari de l'exposició, Joan Fontcuberta, qui ha assegurat que "els promotors de la Fundació Forvm han sabut posar Tarragona, en l'àmbit de la fotografia, en el mapa internacional".

La mostra ofereix, a partir dels materials i components utilitzats per l'antiga fàbrica Trepat de Tàrrega, un seguit de sèries fotogràfiques que permeten realitzar un recorregut estètic per la fotografia de la primera meitat del segle XX. Les prop de setanta obres, entre originals vintage i còpies modernes, transporten l'espectador fins a l'esperit creatiu, innovador i suggestiu de les avantguardes artístiques de principis de segle XX, representades, entre d'altres, per artistes de la talla de Man Ray, Albert Renger-Patzch, Laslo Moholy-Nagy, Charles Sheeler, Alexander Rodchenko o el matrimoni Becher.

L'exposició es podrà visitar fins al dia 1 de març a la Fundació Forvm de la ciutat (c. d'en Granada, 11).

Segells de reconeixement d’administració oberta