Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2019 L’alcalde Ricomà destaca la importància de "vincular la cultura amb la salut mental"

L’alcalde Ricomà destaca la importància de "vincular la cultura amb la salut mental"

L’alcalde Ricomà destaca la importància de "vincular la cultura amb la salut mental"

Ahir va tenir lloc la inauguració del Psicurt, el Festival de Curtmetratges sobre Salut Mental
11/10/2019

“El cinema és un dels millors instruments per explicar la salut mental no com una patologia sinó com un estat d’ànim de persones amb capacitats diferents”. Així ho ha expressat l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, durant la inauguració del Psicurt, el Festival de Curtmetratges sobre Salut Mental. L’alcalde també ha agraït al Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya que hagi triat Tarragona per fer aquest certamen de cinema.

Per la seva part, Jaume Descarrega, membre de la Junta de Govern i referent de la Comissió de Cultura del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC), ha destacat que “el Psicurt és un projecte que enamora, commou i emociona. Des del Col·legi apostem per un projecte cultural dels que fan ciutat”.

Finalment, la subdirectora general de Promoció de la Salut de la Generalitat de Catalunya, Carmen Cabezas, ha apuntat que "aquest festival és una mostra de com, a partir del cinema, es pot promocionar la salut mental. En definitiva, demostra la importància de la cultura en relació amb la salut mental”.

Un cop acabats els parlaments, s’ha projectat la pel·lícula Campeones, de Javier Fesser.

Segells de reconeixement d'administració oberta