Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2019 L’alcalde Ricomà inaugura demà la Setmana de la Responsabilitat Social, que enguany celebra el 10è aniversari amb una jornada a Tarragona liderada per Ematsa

L’alcalde Ricomà inaugura demà la Setmana de la Responsabilitat Social, que enguany celebra el 10è aniversari amb una jornada a Tarragona liderada per Ematsa

L’alcalde Ricomà inaugura demà la Setmana de la Responsabilitat Social, que enguany celebra el 10è aniversari amb una jornada a Tarragona liderada per Ematsa

Serà un dels principals punts de trobada del sector de l’RSC i la Sostenibilitat, destinada a professionals i a tota la ciutadania
22/10/2019

La Setmana de la Responsabilitat Social s’ha convertit en la cita obligada dels professionals de l’RSC de grans empreses, pimes, entitats del tercer sector, universitats i Administració, amb l’interès de compartir experiències i aprendre bones pràctiques. Aquest 2019 l’esdeveniment compleix 10 anys i organitzarà jornades de conferències i taules rodones a tot Catalunya. Aquesta jornada s'organitza a Tarragona per primera vegada, i es fa de la mà de l’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona (EMATSA). La jornada tindrà lloc de les 10 h a 14 h al Palau Firal i de Congressos de Tarragona. L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, farà el parlament inaugural. Així mateix, a la jornada inicial també hi participaran el conseller delegat del Grup Suez a Ematsa, Narciosa Berberana; la directora general de Ingeniería Social, Elena López, i la vicepresidenta de la Diputació de Tarragona, responsable de l’Àrea de Medi Ambient, Salut Pública, Enginyeria i Territori, Eva Mata.

La inscripció ja és oberta. Hi haurà conferències alineades amb objectius de desenvolupament sostenible (ODS) que tractaran sobre temes específics com els informes no financers, els plans d'igualtat o la sostenibilitat ambiental en l’empresa. La inscripció es gratuïta, amb registre previ al web de l’esdeveniment: www.setmanarsc.org.

En concret, s’ha organitzat una taula rodona sobre compliance i ètica corporativa en la col·laboració publicoprivada; una altra sobre indústria, innovació i consum responsable, i una tercera sobre turisme sostenible (ciutats i comunitats sostenibles). Finalment, la professora de la Universitat de Barcelona, Begoña Román, pronunciarà una conferencia que porta per títol "Construir confiança com a tasca ética".

 

La Setmana de la Responsabilitat Social fa 10 anys

La Setmana de la Responsabilitat Social és un punt de trobada on conflueixen professionals de l’RSC de grans empreses, pimes, entitats del tercer sector, universitats i administració, amb l’interès de compartir experiències i aprendre bones pràctiques. En el programa de la Setmana també s’inclouen espais de trobada empresarial, portes obertes d’empreses responsables, voluntariat corporatiu, cinema amb valors, tallers per a la ciutadania, entre altres activitats.

 

L’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

Durant la 10a edició de la Setmana de la Responsabilitat Social es pretén destacar l’Agenda 2030 i els objectius de desenvolupament sostenible.

L’Agenda 2030 per a implementar els ODS és una pla d’acció que no vol deixar a ningú enrere. Així, els 17 ODS són una crida universal per a l’adopció de mesures per posar fi a la pobresa extrema, protegir el planeta i garantir que totes les persones gaudeixin de pau i prosperitat, implicant-hi no només governs sinó també el conjunt de la societat, com ara ONG, empreses privades i persones individuals.

En aquesta línia, les diferents conferències de la Setmana de la Responsabilitat Social pretenen fer arribar aquests marcs globals i objectius compartits, que sovint la ciutadania i les empreses no acaben de conèixer en detall o no saben com posar-los

en pràctica, perquè tothom, des de diferents àmbits, pugui contribuir a fer-los realitat en un context d’emergència climàtica que ens interpel·la a tots i totes.

Les conferències giraran al voltant de la Responsabilitat Social com a element transversal en el marc de l’Agenda 2030 i els objectius de desenvolupament sostenible, posant l’èmfasi en com es poden aplicar en els diferents àmbits socials i empresarials, inclosos els diferents àmbits de gestió, posant exemples concrets sobre com una activitat o acció determinada s’ha desenvolupat i com contribueix a un ODS específic. A més, també es parlarà de temes importants i de plena actualitat per a les organitzacions com són els canvis recents en la legislació en matèria dels informes no financers i dels plans d’igualtat.

Segells de reconeixement d’administració oberta