Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2019 La Fundació Tarragona Smart tanca 2018 superant els seus objectius

La Fundació Tarragona Smart tanca 2018 superant els seus objectius

La Fundació Tarragona Smart tanca 2018 superant els seus objectius

Ha assolit aquest 2018 el 100% dels objectius que s’havia proposat el 2017, treballant, donant suport, col·laborant i implicant-se al voltant de 45 projectes, 10 més dels previstos i 18 més que el 2017
10/01/2019

Tal com ha explicat la presidenta, Begoña Floria, “ha estat un any important en què la Fundació ha ampliat la seva visió i pla de treball passant de Smart City a Smart Region,  incorporant a Reus i treballant i projectant-se a escala de regió, de territori, i renovant amb aquesta finalitat el seu Pla Estratègic”.

D’aquesta manera, la Fundació Tarragona Smart Mediterranean Region ha assenyalat Floria “vol esdevenir un agent nexe entre l’empresa, el sector del coneixement, les administracions públiques, l’emprenedoria i la ciutadania, amb l’objectiu de consensuar un conjunt de polítiques i programes destinats a la transformació de la regió de Tarragona i extrapolar-les a altres ciutats del Mediterrani, des de la sostenibilitat, la vertebració i cohesió territorial, el posicionament, la projecció i la internacionalització”.

Projectes 2018

Del 2018 es pot destacar l’aposta per la smartització de les instal·lacions i suport als Jocs Mediterranis i l’impuls del transport sostenible i noves tecnologies. En aquest sentit, la instal·lació de 6 nous carregadors elèctrics i suport al projecte innovador de la gratuïtat bus com a primera ciutat de l’estat en oferir-ho.

Pel que fa a tecnologia aplicada al Turisme i el Patrimoni, col·laborant, donant suport o impulsant projectes com: Imageen Tàrraco, espectacles com Amfiteatrvm i les nits i projeccions nocturnes de l’estiu a l’Amfiteatre, nous episodis del Documental Ingenieria Romana, la primera Jornada Smart Heritage City que va situar a Tarragona com a referent estatal en smart heritage.

D’Innovació territorial: projectes com Inn-Port, SmartCatSud, Clúster TIC Catalunya Sud.

La Fundació també treballa per la projecció internacional: projecte europeu d’Ematsa: ‘Integrated knowledgebased approach for resilience Enhancement and reconstruction Areas’ (ARENA), projecte RRIL d’Erasmus+, IV Mediterranean Tourism Meeting, projecte europeu amb Turquia ‘Partnership for the future of smart cities’, participació a diversos congressos com els de ‘Helsinki Smart Region’, ‘Smart City Expo World Congress’, ‘Qazaqstan Technology Forum’, ‘HUPG Conference 2018 de Dubrovnik’, entre altres.

Entre els eixos de treball importants, també hi ha l’aposta per la tecnologia i innovació al servei ciutadà: app ciutadana amb TAC12, Altaveu Ciutadà, Open Data Lab, Projecte Hèlix i Got Reutilitzable, programa d’assessorament energètic, etc.

En l’àmbit de la Formació i reflexió: Càtedra Smart City i projectes com Smart Cub, Steps, Tarragona Open Future i Tarragona Impulsa, Fòrum Youth, Jornada Smart Region, Bioeconòmics, Màster d’Intel·ligència Artificial de la URV ‘Obiqua’, Festival REC, TEDxTarragona, InJUÈ Smart Challenge; suport a campanyes com ‘Respecta’m’, etc.

Comunicativament, s’ha renovat el logo com Smart Region, la web ha obtingut més de 18 mil visites i 260 noves publicacions, s’han enviat més de 21 mil mails com a newsletters i butlletins. I a xarxes socials la Fundació compta amb 1.500 seguidors a Linkedin, 555 a Twitter, 827 a Facebook i 53 subcriptors a Youtube on al 2018 s’han publicat 30 vídeos.

Pel que fa a presència a mitjans, el 2018 han estat una seixantena de notícies a premsa escrita, digital, ràdio i televisió.

Una trentena d’objectius pel 2019

Pel 2019, la Fundació es marca una trentena d’objectius entorn de nous projectes vinculats als àmbits d’actuació de la Fundació: reforçar i incrementar les sinergies institucionals, seguir organitzant i participant de diversos esdeveniments, i continuar i assolir projectes en curs.

Entre els destacats i entre novetats: suport al projecte del Banc d’Espanya, la gratuïtat del bus municipal, Bilaterals Reus-Tarragona, Projecte Il·lumina contra pobresa energètica, projecte Actiwat sobre autoconsum, projecte Recamp per la reutilització de l’aigua, Open Data Lab o l’Altaveu Ciutadà, entre d’altres.

Segells de reconeixement d'administració oberta