Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2019 La idea d'Europa, teatre per reflexionar i debatre

La idea d'Europa, teatre per reflexionar i debatre

La idea d'Europa, teatre per reflexionar i debatre

La representació, organitzada per Europe Direct, tindrà lloc aquest dimecres al Campus Catalunya de la URV
18/02/2019

La idea d'Europa és el títol de l'obra de teatre que es representarà al Campus Catalunya de la URV aquest dimecres, 20 de febrer. Es tracta d'una proposta teatral que s'emmarca en la programació de la celebració del Dia d'Europa, que es commemora cada 9 de maig.

L'obra és un monòleg dirigit i interpretat per Òscar Intente, inspirat en una conferència de George Steiner, un dels pensadors més reconeguts del Vell Continent. Una proposta que vol interpel·lar l'espectador sobre la seva identitat, sobre el fet de ser europeu i sobre el pes de la història i la cultura europees. Un muntatge en què també té un paper destacat la música, present a l'escenari gràcies a l'acordió de Ferran Martínez.

L’obra gira al voltant dels principis i valors europeus. Tot passa en un ambient de cafè que es converteix en un espai de debat, amb diaris, escacs, reflexions, trobades… Tot plegat acaba sent una àgora i un embrió de revolucions que acaba portant el debat als espectadors que omplien la sala, en aquest cas alumnes tarragonins a punt de fer la majoria d’edat.

A més, i per tal de complementar l'activitat, un cop finalitzada l’obra s’obrirà un debat amb el professor de Dret Públic de la URV, Santiago Castellà, on tots els assistents podran participar activament i reflexionar sobre aquelles qüestions que l'intèrpret hagi posat sobre la taula durant l'espectacle.

La representació tindrà lloc a les 19.15 h a l’Aula Magna de la URV, al Campus Catalunya. L’entrada és gratuïta i l’aforament, limitat.

Segells de reconeixement d'administració oberta