Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2019 L'Ajuntament atorgarà la Medalla de la Ciutat 2019 a la Cooperativa Obrera Tarraconense

L'Ajuntament atorgarà la Medalla de la Ciutat 2019 a la Cooperativa Obrera Tarraconense

L'Ajuntament atorgarà la Medalla de la Ciutat 2019 a la Cooperativa Obrera Tarraconense

L'1 de maig es commemoren els cent anys de l'edifici
18/04/2019

L’Ajuntament atorgarà la Medalla de la Ciutat a la Cooperativa Obrera Tarraconense, tal com va acordar el Consell Plenari del passat 10 d’abril. El Reglament Especial de Distincions recull que la Medalla de la Ciutat de Tarragona és un distintiu que s’atorga a aquelles persones o entitats que han dut a terme una continuada labor en benefici de la ciutat. Es pretén, amb el seu atorgament, manifestar la gratitud de la ciutat envers individus o col·lectivitats que han dut a terme accions rellevants. La Medalla de la Ciutat és la màxima distinció que pot atorgar la corporació local, i s’atorga un cop a l’any.

La Cooperativa Obrera Tarraconense (COT) es va constituir el 1904 i es consolida el 1919 amb la construcció de l’edifici i l’obertura de la botiga, el cafè i el forn. L’1 de maig de 2019, l’emblemàtic equipament commemora els 100 anys d’història.

L’existència d’un arxiu documental a la COT ha permès resseguir l’evolució de l’entitat dins del moviment cooperatiu català. Als locals de la Cooperativa s’hi han aplegat corals, colles sardanistes, castellers i clubs esportius, i també han servit per a activitats polítiques, sindicals i socials. La seva història mostra que va ser una iniciativa d’associació popular típica de la riquesa de la societat civil catalana.

La finalitat i els objectius de l’entitat són la programació estable i d’activitats formatives vinculades a la promoció cultural. Així doncs, l'entitat compleix la doble funció de servir d’aixopluc a diferents entitats ciutadanes i a la vegada generar tot un seguit d’activitats culturals. Al llarg de la seva trajectòria s’ha consolidat com un ens cultural de referència de la ciutat de Tarragona i del territori.

Segells de reconeixement d'administració oberta