Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2019 Tarragona nomena Josep Maria Andreu fill predilecte de la ciutat de Tarragona

Tarragona nomena Josep Maria Andreu fill predilecte de la ciutat de Tarragona

Tarragona nomena Josep Maria Andreu fill predilecte de la ciutat de Tarragona

L’alcalde Ricomà destaca el reconeixement social que té el president del Nàstic rebent "el millor diploma que es pot rebre de la teva ciutat"
10/10/2019

El president del Gimnàstic de Tarragona, Josep Maria Andreu, és des d’avui Fill Predilecte de la Ciutat de Tarragona. L'alcalde, Pau Ricomà, li ha lliurat el diploma que li va concedir per unanimitat el Ple de l’Ajuntament de Tarragona. "Poques persones i poques entitats poden aplegar un sentiment tan unànime com Josep Maria Andreu i el Nàstic", ha destacat l’alcalde Ricomà. "És el millor reconeixement que es pot rebre de la teva ciutat", ha afegit.

El president del Nàstic, Josep Maria Andreu, ha rebut emocionat el guardó en un saló de plens on no s’hi cabia. "Soc conscient de la magnitud d’aquest reconeixement del qual no soc mereixedor", ha apuntat. Andreu ha volgut compartir aquest diploma amb la seva família, els amics, les penyes del Nàstic, les entitats esportives i socials que han propiciat aquest reconeixement social, i el Nàstic Genuine, "el millor equip de la història del Nàstic i el projecte del qual em sento més orgullós".

La proposta d'aquesta distinció sorgeix d'una iniciativa presentada oficialment aquest mes de març per un grup de ciutadans de Tarragona i socis del Gimnàstic de Tarragona, que ha comptat amb el suport de 1.448 signatures.

L’acte l'ha obert la consellera d'Esports, María José López, que ha glossat la trajectòria de l'homenatjat.

Josep Maria Andreu va néixer a Tarragona el 8 de gener de 1959. L'any 1998 es va incorporar com a directiu al Gimnàstic de Tarragona, club al qual va accedir a la presidència el juliol de 2001. En aquesta etapa també ha estat president de la Societat Anònima Esportiva del Nàstic de Tarragona en les etapes 2002-2006 i 2012 fins a l'actualitat.

Sota la seva presidència, el Nàstic va retornar a primera divisió la temporada 2003/2004 i es va signar l'acord amb el CD Pobla de Mafumet perquè es convertís en el filial de l'equip grana. Recentment, l'any 2016 va néixer el Nàstic Genuine i s'ha promogut la lliga Genuine en l'àmbit estatal. En l'àmbit social, l'any 2006 el Club Gimnàstic va rebre la Creu de Sant Jordi, i l'any 2011 va celebrar el 125è aniversari del club amb una gala al Teatre Metropol i una exposició al Port de Tarragona com a actes centrals.

Segells de reconeixement d’administració oberta