Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2020 Aquest dimecres entren en funcionament les línies d'autobús a les platges

Aquest dimecres entren en funcionament les línies d'autobús a les platges

Aquest dimecres entren en funcionament les línies d'autobús a les platges

S’habilita de nou l’accés davanter i el pagament en efectiu a l’interior dels vehicles
23/06/2020

A partir d’aquest dimecres dia 24 de juny l’Empresa Municipal de Transports de Tarragona (EMT) habilita les línies L16, L161 i L162, que uniran el centre ciutat i els barris amb les platges. El servei serà diari i cobrirà la franja horària de les 9.30 a les 20.30 h.

A més, la L22 allarga el seu recorregut fins al Port Esportiu de Tarragona.

Detall de les noves línies:

 • L-16 Centre – Platja Llarga
  • Origen des de la parada a Pont i Gol (HJ23) fins a la platja Llarga.
 • L-161 Barris Ponent – Platja Arrabassada
  • Origen des de la parada Topromi (La Canonja) fins a la platja Arrabassada.
  • El seu recorregut sortirà de Topromi (La Canonja) - Bonavista - Campclar -La Granja - Torreforta – Centre – platja Arrabassada.
 • L-162 Barris Nord – Platja Arrabassada
  • Origen des de la parada Botigues (Sant Salvador) fins a la platja Arrabassada.
  • Recorregut Sant Salvador - Sant Pere i Sant Pau – Centre - Arrabassada.

Entrada per la porta del davant i adquisició del bitllet senzill

Per altra banda, i un cop instal·lades totes les mampares de seguretat de protecció als autobusos, l’EMT torna a habilitar l’adquisició de bitllets senzills a l’interior de l’autobús i l’accés per la porta davantera.

En paraules de Jordi Fortuny, president de l’EMT, “la nostra prioritat és garantir que la transacció es faci de la manera més segura possible”. Per aquest motiu, la porta davantera només s’obrirà en cas que alguna persona necessiti adquirir el bitllet senzill. Pel que fa al pagament, es recomana dur l’import exacte per tal d’evitar contactes. Cal recordar, en tot cas, que els conductors duran canvi, com a màxim, de 10 euros.

La porta central dels autobusos continuarà obrint-se per accedir al vehicle i es recomana la seva utilització en cas de disposar d’abonament.

Pel que fa a l’aforament, l’EMT el manté pel que fa als vehicles de 12 metres un aforament màxim de 40 persones, de 23 a 26 persones assegudes (segons el model de vehicle) i 17 persones dempeus. I pel que fa als vehicles articulats de 18 metres s’admetrà un aforament màxim de 70 persones: 44 assegudes i 26 dempeus.

Per a més informació es pot consultar el web www.emtanemambtu.cat.

Segells de reconeixement d’administració oberta