Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2020 Cinta Pastó: "L'objectiu és fidelitzar el turisme perquè Tarragona sigui una destinació turística recurrent"

Cinta Pastó: "L'objectiu és fidelitzar el turisme perquè Tarragona sigui una destinació turística recurrent"

Cinta Pastó: "L'objectiu és fidelitzar el turisme perquè Tarragona sigui una destinació turística recurrent"

“Des del Patronat de Turisme hem readaptat a la temporada d’impàs generada per la COVID-19"
Cinta Pastó: "L'objectiu és fidelitzar el turisme perquè Tarragona sigui una destinació turística recurrent" Foto: Mauri
13/08/2020

L’Ajuntament de Tarragona aposta per la fidelització del turisme perquè Tarragona sigui una destinació turística recurrent”. Així ho ha dit aquest migdia la presidenta del Patronat de Turisme de Tarragona, Cinta Pastó, qui assegura que la pandèmia de la COVID-19 ens ha donat l’oportunitat d’atreure el turisme de proximitat. “Des del Patronat de Turisme hem readaptat a la temporada d’impàs generada per la COVID-19. Tenim l’objectiu posat en la fidelització de Tarragona com a destinació turística i ho hem de fer de la mà del sector privat. El que volem és que la gent repeteixi, que torni a visitar Tarragona i en això estem treballant”, ha remarcat.

Pastó ha explicat que “hem reorientat les campanyes de promoció per atreure els visitants de proximitat i ha donat els seus fruits”, ja que segons dades de l’Observtori de Turisme “s’ha incrementat mig punt la mitjana d’estades a la ciutat la primera quinzena de juliol, és a dir, els turistes han allargat la permanència als càmpings de Tarragona", un dels objectius que l’Ajuntament vol assolir.

Pel que fa a la incorporació d’un nou gerent al capdavant del Patronat de Turisme, la consellera Pastó ha explicat que “tots els tràmits es van congelar a causa de la COVID-19. Un cop ho hem pogut reprendre, fins al punt que les bases de la convocatòria ja estan publicades, concretament des d’ahir, 12 d’agost. La previsió és que a l’octubre ja estigui incorporada la nova persona que ha d’estar al capdavant del Patronat”.

DADES D'OCUPACIÓ PRIMERA QUINZENA JULIOL 2019 VS PRIMERA QUINZENA JULIOL 2020

*DADES OBSERVATORI TURÍSTIC (nits comercialitzades en allotjaments turístics durant el període)

DIFERÈNCIA PERNOCTACIONS 2019-2020

  • HOTELS: -60,40%
  • CÀMPINGS: -38,60%
  • GLOBAL TARRAGONA: -44%

 

Nou decret de terrasses


Un altre dels temes d’actualitat i competència de la nova regidora de l’equip de govern és el nou decret de terrasses. “Té vigència fins al 30 de setembre. Hem endurit les mesures i les farem complir. Serem rigorosos en els horaris (de 12 a 14 h i de 19 a 21 h) i amb el soroll. No són mesures més laxes ni més permissives, estarem al cas que es compleixin i que no afectin els veïns. Des de l’inici de la pandèmia hem treballat de la mà amb el sector de l’hostaleria i de l’economia en general per poder superar aquesta situació complexa i excepcional per a poder tirar endavant”. I ha afegit: “Entenem les preocupacions dels veïns i per això treballarem perquè es compleixin tots i cadascun dels punts que hi ha en el decret, que, recordem, té data de caducitat. Fer-ho bé serà positiu per al sector, per a la ciutadania i per a la ciutat en general.”

Un altre dels temes que té entre mans la consellera Pastó és la nova ordenança de regulació de les terrasses. “És només una proposta i està oberta. La tirarem endavant amb el consens de totes les parts que estan implicades, com el sector de l’hostaleria, els veïns i les diferents àrees de l’Ajuntament”, ha conclòs.

Segells de reconeixement d’administració oberta