Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2020 El carrer Canyelles es transformarà en un passeig per als vianants on l'arbrat prendrà el protagonisme als vehicles

El carrer Canyelles es transformarà en un passeig per als vianants on l'arbrat prendrà el protagonisme als vehicles

El carrer Canyelles es transformarà en un passeig per als vianants on l'arbrat prendrà el protagonisme als vehicles

L’Ajuntament de Tarragona preveu transformar de dalt a baix el carrer Canyelles, una remodelació que serà el primer gran pas de l’Illa Corsini
El carrer Canyelles es transformarà en  un passeig per als vianants on l'arbrat prendrà el protagonisme als vehicles Foto: David Oliete
30/11/2020

La Conselleria de Territori i Sostenibilitat ha ideat una remodelació integral d’aquest històric carrer on el protagonisme el tindran els vianants en detriment dels vehicles. El projecte ja està redactat i ara se'n gestionarà la contractació. En la redacció del projecte hi han participat els serveis tècnics de Territori, Comerç, Brigada Municipal, Parcs i Jardins i Mobilitat. Es preveu que les obres durin quatre mesos. “Tarragona necessita donar més protagonisme a les persones i per això generem espais de vianants, és una aposta de ciutat. Els carrers i places són per viure-les i no només per transitar-les, però perquè això passi les hem de reconvertir en autèntics espais de trobada. Volem que el centre de la ciutat bategui”, explica el conseller de Territori, Xavier Puig.  

En aquest sentit, s’enrajolarà tot el carrer amb el mateix paviment de la plaça Corsini, es col·locaran bancs i el verd guanyarà protagonisme. Els  parterres actuals es transformaran en grans jardineres alçades, que actuaran com a llocs per a asseure’s per evitar les contínues trepitjades. Una part important de l'arbrat se substituirà per arbustives i plantes de flor, de baixa demanda hídrica. L’arbrat actual pateix problemes i es troba a molt poca distància de les façanes i cal resoldre-ho. També s’instal·larà un sistema de rec nou i telegestionat per garantir un consum eficient.  

Segons apunta el regidor de territori: "Canyelles serà el contrast que Corsini necessita, perquè convertirem el carrer en una plaça amable i accessible, amb punts de verd i ombra i molts bancs perquè la gent no només hi transiti, sinó que també hi faci convivència". 

Una altra de les novetats serà la reconfiguració circulatòria del carrer, que serà íntegrament per a vianants, exceptuant vehicles d'emergències. En l’actualitat és una de les entrades al pàrquing de la plaça Corsini. Quan el carrer estigui remodelat, l’entrada serà únicament des del carrer Governador González, i la sortida serà pel carrer Lleida, a través del pàrquing. Per fer això possible s’invertirà el sentit de circulació del carrer Fortuny, que passarà a ser de baixada. Així mateix, els contenidors i la zona de càrrega i descàrrega –actualment situats al carrer Canyelles– passaran a la Rambla Nova.  

El cost de la remodelació del carrer Canyelles serà de 500.000 euros, inversió que s’inclou al pressupost municipal de l’any vinent.  

El conseller Puig es va reunir la setmana passada amb veïns i comerciants per donar-los a conèixer el projecte de transformació del carrer. “Els va agradar moltíssim el projecte, la qual cosa ens il·lusiona”, remarca Xavier Puig. 

 

Redacció del pla de l’Illa Corsini 

"Estem tramitant la redacció del pla de la illa Corsini, on l'equip guanyador del concurs haurà d'involucrar els tres grans protagonistes del barri: els veïns, el comerç i el patrimoni. És la primera gran aposta de Tarragona sota el concepte de superilla, en la línia de donar més importància a les persones en la utilització de l'espai públic", afirma Puig. I afegeix: "Són les persones i no els cotxes els que es relacionen i consumeixen". 

Segells de reconeixement d’administració oberta