Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2020 L'Ajuntament ajustarà el pagament als llogaters de SMHAUSA que es trobin en situació de vulnerabilitat econòmica

L'Ajuntament ajustarà el pagament als llogaters de SMHAUSA que es trobin en situació de vulnerabilitat econòmica

L'Ajuntament ajustarà el pagament als llogaters de SMHAUSA que es trobin en situació de vulnerabilitat econòmica

Es calcula que una trentena de famílies poden beneficiar-se d'aquesta mesura, que comportarà una rebaixa de 25.000 € d'ingressos a l'empresa municipal
05/05/2020

Amb motiu de l’emergència sanitària que estem patint, el Servei Municipal de l’Habitatge (SMHAUSA) ha ofert la possibilitat d’eximir de pagament o reduir un 50% el cost del lloguer a 30 famílies de les 105 que depenen d’aquest servei i que es troben en situació de vulnerabilitat econòmica. Aquesta mesura suposa per SMHAUSA deixar d’ingressar uns 25.000 € aproximadament en els quatre mesos que es mantindrà vigent. 

La proposta establerta per llei segons el govern de l’estat com una mesura més de caràcter social i per donar suport als mes desfavorits, dona dret a una reducció o ajornament del seus lloguers, si compleixen unes condicions molt concretes, com són, en el cas de la situació personal, si la persona titular del contracte es troba en situació d’atur o en situació d’expedient de regulació d’ocupació o si, és el cas, és un empresari o professional amb motius acreditats que li han suposat una pèrdua substancial dels seus ingressos. 

Alhora també hauran de complir les següents condicions: els llogaters que paguin mensualment el 35% o més dels seus ingressos nets que percebin el conjunt de membres de la unitat familiar. Amb això s’entén la renda de lloguer i els subministraments bàsics com l’aigua, l’electricitat, el gas, etcètera. No podran acollir-se a aquesta ajuda quan algun membre de la unitat familiar sigui propietari o usufructuari d’algun habitatge a l’Estat espanyol. 

Les persones interessades a acollir-se a aquesta nova ajuda, que ja han estat ateses directament per SMHAUSA, tenen temps per presentar la seva sol·licitud fins al 2 de juliol, presentant tota una sèrie de documentació que acrediti la seva situació, al Servei Municipal de l’Habitatge. La documentació anirà en relació al certificat d’atur o documentació com a autònom en règim de cessament de l’activitat, el llibre de família o el certificat d’empadronament, entre d’altra documentació requerida. 

Un cop aprovada tota la documentació, aquesta renda s'ajornarà mitjançant el fraccionament de les quotes durant al menys tres anys, a comptar del moment en què se superi la situació al·ludida anteriorment o a partir de la finalització del termini de quatre mesos, i sempre dins del termini de vigència del contracte d'arrendament o qualsevol de les pròrrogues. Aquest fraccionament no tindrà cap tipus de penalització ni interès.

Segells de reconeixement d’administració oberta