Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2020 L'Ajuntament de Tarragona adquireix cinc habitatges a Bonavista que destinarà a lloguer social

L'Ajuntament de Tarragona adquireix cinc habitatges a Bonavista que destinarà a lloguer social

L'Ajuntament de Tarragona adquireix cinc habitatges a Bonavista que destinarà a lloguer social

L’IMSST determinarà els usuaris més adequats per als citats immobles
L'Ajuntament de Tarragona adquireix cinc habitatges a Bonavista que destinarà a lloguer social Fotografia de la signatura per part d’SMHAUSA.
30/12/2020

El Servei Municipal de l’Habitatge de Tarragona signa la compra de cinc habitatges del carrer Vuit de Bonavista amb la Societat de Gestió d’Actius procedents de la reestructuració bancària (SAREB).  

Aquesta compra a la SAREB es fa a través de l’exercici del dret preferent de tempteig i retracte. Això vol dir que els habitatges que provenen d’execució bancària que es vulguin vendre s’han d’oferir en primera instància a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per si mostra interès en adquirir-los. La pròpia Agència també pot oferir aquet dret a les administracions locals i societats acreditades per a tal fet, com és el cas del SMHAUSA.  

És una gran notícia poder adquirir cinc pisos que estaven buits per posar-los a disposició de serveis socials. Seguim treballant per adquirir més i així cobrir les necessitats de les famílies que ho necessitin a el temps que donem vida a pisos que porten buits anys”, remarca el president d’Smhausa, Hermán Pinedo.

En aquest cas, d’un total de vuit habitatges de l’edifici, set s’han ofert de moment per a l’exercici de tempteig,  l’Agència ha mostrat interès en dos d’ells i ha cedit els drets dels cinc que aquest dimecres s’adquireixen a l’Ajuntament de Tarragona que, a través del Servei Municipal d’Habitatge, formalitzarà l’esmentada compra. 

Aquests cinc pisos, tots ells de dues habitacions i més de 50 metres quadrats útils, es trobaven buits des de la seva construcció.  Tenen un cost per a SMHAUSA de 249.000 euros (més impostos). A partir d’aquest moment es contactarà amb l’Institut Municipal de Serveis Socials per determinar els usuaris més adequats per als citats immobles. 

Segells de reconeixement d’administració oberta