Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2020 L'Ajuntament desmuntarà el jardí vertical de la Tabacalera pel seu estat de degradació

L'Ajuntament desmuntarà el jardí vertical de la Tabacalera pel seu estat de degradació

L'Ajuntament desmuntarà el jardí vertical de la Tabacalera pel seu estat de degradació

La retirada dels materials durarà nou setmanes i, posteriorment, l'espai es dignificarà
L'Ajuntament desmuntarà el jardí vertical de la Tabacalera pel seu estat de degradació Detall de l'estat actual de part de l'estructura interior del jardí. Foto: Mauri.
28/05/2020

L’Ajuntament de Tarragona desmuntarà el Jardí Vertical de la Tabacalera per l'estat de degradació que s’hi ha anat produint al llarg dels anys i que suposa un risc a mitjà termini per a les persones. Especialment, està en molt mal estat la instal·lació de reg, que s’ha fet malbé i perd aigua, un fet que comporta l’oxidació del sistema de recollida de les aigües, i també està molt deteriorada l’escala d’emergència. Tot plegat implica una situació d'insalubritat, brutícia i perill de despreniments.

El conseller de Territori, Xavi Puig, ha manifestat que "és molt millor destinar els recursos que ens costa el seu manteniment a millorar els jardins de la ciutat que la gent pot passejar i gaudir de veritat”. També ha afegit que "la dèria per ser el jardí vertical més gran i més smart és una mica de cartró pedra si no es cuida bé. Ens agrada més apostar per coses més senzilles i realistes, i que tothom pugui gaudir, com un jardí mediterrani a l'abast dels veïns o, de forma més silvestre, camps primaverencs com els de la Budellera, que estan preciosos." A més, ha assenyalat que "amb el desmuntatge i la rehabilitació del parc de la Tabacalera dignificarem l'espai i el posarem en valor".

Els treballs de desmuntatge s’han adjudicat a l’empresa Plan Consulting Grup, SL. per 19.500 € més IVA, i consistiran en l’enderroc i retirada de tota la construcció, incloent l’estructura, els elements que formen el jardí vertical i les seves instal·lacions corresponents. Aquest element, fet a base de perfils metàl·lics, fa aproximadament 210m de llarg i 18.25m d’alt. El desmuntatge del jardí vertical s’executarà en nou setmanes.

El Jardí Vertical ubicat davant de diferents naus de la Tabacalera, al passeig de la Independència, es va executar l’any 2010.

Segells de reconeixement d’administració oberta