Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2020 L'Ajuntament promou una ordenança específica per regular les terrasses a l'espai públic

L'Ajuntament promou una ordenança específica per regular les terrasses a l'espai públic

L'Ajuntament promou una ordenança específica per regular les terrasses a l'espai públic

La consellera Paula Varas: "Volem arribar a un consens amb els sectors implicats en aquesta normativa"
L'Ajuntament promou una ordenança específica per regular les terrasses a l'espai públic La consellera de Domini Públic de l’Ajuntament de Tarragona, Paula Varas. Foto: Mauri
04/03/2020


La consellera de Domini Públic de l’Ajuntament de Tarragona, Paula Varas, s'ha reunit aquest dimarts amb empresaris del sector de l’hoteleria per tal d’exposar-los un esborrany de l’ordenança municipal que ha de regular de forma especifica les terrasses a la via pública, ja que actualment no n’hi ha cap. 

Els objectius de la trobada van ser, d’una banda, explicar la necessitat d’ordenar els requisits i les condicions per a l’ocupació dels espais públics amb terrasses i,  de l'altra, fomentar la participació del sector de l’hoteleria perquè facin propostes i es pugui arribar així a un consens abans de portar l’aprovació de l'ordenança al Consell Plenari.

La consellera Paula Varas ha subratllat que “estem parlant d’un document obert que recollirà aportacions i tractarem  d’arribar al màxim consens possible”. També ha assenyalat que el proper dia 27 de març se celebrarà una reunió de la Comissió de Terrasses, en la qual hi ha representants tots els grups municipals, els quals també presentaran les seves aportacions.

“Ara hi ha un buit normatiu i, alhora, molta demanda en la utilització de l’espai públic per ocupacions d’establiments. Hem de fer compatible els usos generals de l’espai públic i la seva ocupació, per garantir la qualitat dels espais públic per a tota la ciutadania i, al mateix temps, hem de donar suport a l’activitat econòmica dels sectors afectats. Per aquest motiu és necessari disposar d’una ordenança que ho reguli”, ha afirmat la regidora.

Una vegada l’ordenança de terrasses estigui enllestida es portarà al Plenari per a la seva aprovació i després s’exposarà al públic.
 

Segells de reconeixement d’administració oberta