Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2020 L'EMT denuncia els actes vandàlics patits als autobusos municipals durant l'any 2020

L'EMT denuncia els actes vandàlics patits als autobusos municipals durant l'any 2020

L'EMT denuncia els actes vandàlics patits als autobusos municipals durant l'any 2020

Els danys ocasionats han tingut un cost d’aproximadament 10.000 euros
L'EMT denuncia els actes vandàlics patits als autobusos municipals durant l'any 2020 Foto: Darrer acte vandàlic contra un autobús de la L8
22/12/2020

L’Empresa Municipal de Transport (EMT) ha interposat denúncia a la Guàrdia Urbana fins en nou ocasions aquest any 2020 per actes vandàlics contra els autobusos municipals de Tarragona. La majoria d’aquests actes s’han degut a l’impacte d’objectes llençats contra els vehicles que han ocasionat la trencadissa de vidres.   

Les línies afectades pels actes vandàlics han estat la L30, L34, L54, L85 i la L8. La línia 8 ha estat la última afectada el passat dia 14 de desembre, quan un autobús va rebre un impacte al vidre del conductor de l’autobús, en una zona propera al CAP Llevant.  

“No ens podem permetre deixar impunes aquests actes que no només ocasionen danys materials, sinó que també posen en perill a conductors i usuaris del transport públic i afecten al correcte funcionament del servei”, explica el president de l’EMT, Jordi Fortuny.  

Els danys ocasionats al servei de transport públic per actes vandàlics durant el 2020 han tingut un cost d’aproximadament 10.000 euros.  

Històric d’actes vandàlics 

Aquest 2020 no ha estat, però, una excepció. De fet, durant tot el 2019 també es van registrar nou actes vandàlics, mentre que al 2018 només se’n van haver de lamentar quatre. Els principals motius que van causar els incidents són, igualment, el trencament de vidres causat pel llançament d’objectes contra els autobusos. 

Amb tot, l’EMT treballa per acabar amb aquests comportaments incívics. “De moment encara no hem hagut de lamentar danys en les persones, però cal acabar d’arrel amb els actes vandàlics per tal d’evitar que això passi en el futur”, conclou el president de l’EMT. 

Segells de reconeixement d’administració oberta