Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2020 Tarragona entra demà en la fase 2 del desconfinament

Tarragona entra demà en la fase 2 del desconfinament

Tarragona entra demà en la fase 2 del desconfinament

Ricomà: “Demanem sortir amb seny i responsabilitat complint amb les mesures de seguretat per al bé de tothom i evitar més contagis”
Tarragona entra demà en la fase 2 del desconfinament Foto: Isaias Mena - Ajuntament de Tarragona
24/05/2020

A partir de demà dilluns, 25 de maig, la ciutat de Tarragona passa a una nova fase de desconfinament amb motiu de la millora del coronavirus a la regió sanitària que ocupa. És per aquest motiu que, amb l’inici de la fase 2, se suavitzaran una sèrie de mesures de caràcter general i, principalment, canviaran les condicions d’ús de la platja, que detallem tot seguit.

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, destaca la importància de passar de fase, però demana a tothom “sortir amb seny i responsabilitat de cadascú i complir les mesures de seguretat per al bé de tothom i evitar més contagis”. L’alcalde també apunta que “no s’ha de perdre en cap moment l’atenció a les mesures, moltes d’elles son recomanacions, no obligacions, però confiem en tots els tarragonins i tarragonines per al compliment d’aquestes”. Així mateix, Ricomà vol deixar clar que “Tarragona ha de seguir sent un exemple d’aquest desconfinament, és un orgull i una responsabilitat molt gran per a tots nosaltres ser els primers en prendre noves mesures cada vegada que canviem de fase”, però “hem de fer les coses ben fetes, sense voler córrer i amb l’únic objectiu d’evitar més contagis”.

Les mesures de caràcter general varien principalment en l’horari de sortides, tant d'esport com passejades, que s’estén per a tota la família i tota la població al llarg del dia, menys per a les persones majors de 70 anys, que hauran de mantenir el seu horari (de 10 a 12 i de 19 a 20 h). Les trobades de grups de persones s’amplia de 10 a 15 persones, sempre mantenint les distàncies interpersonals de seguretat.

Pel que fa al comerç, a partir de demà es permet obrir els centres comercials, amb aforament limitat al 40 % i zones comunes encara tancades. Així mateix, cinemes, teatres i sales de concert també es podran reobrir però només ocupant fins a un terç del seu aforament i amb un límit total màxim de 400 persones. Tres dels recintes del conjunt arqueològic de Tàrraco, com són la terrassa superior de l’amfiteatre, el fòrum de la colònia i el Passeig Arqueològic, obriran les seves portes, tal com ja s’havia anunciat, en horari de 8.30 a 14.30 h, i seran gratuïts fins a finals de mes. En la restauració, també poden obrir bars i restaurants fins a un 40 % de la seva capacitat.

L’educació, descartant universitats, podrà reprendre les classes presencials, sempre que s’hi garanteixin totes les mesures, i ja es poden visitar les persones que són en centres residencials, ja sigui gent gran, persones discapacitades o habitatges tutelats. El número de persones assistents a les vetlles s’amplia fins a 25 persones en espais a l’aire lliure i 15 en tancats.

Platges


A partir de demà es permet el bany i la pràctica d’esports aquàtics de manera individual, però es demana especial compliment de les obligacions i recomanacions per tal de mantenir un bon comportament entre els usuaris i els diferents usos d'aquests espais.

Així mateix, faran tasques de vigilància els diferents cossos de seguretat, Mossos, Guàrdia Urbana i policia portuària, per tal de no superar l’aforament en moments puntuals com els caps de setmana. Properament, s’activarà una app en què s’està treballant i que permetrà conèixer l’aforament de les platges per evitar la saturació en tot moment. Es preveu també un sistema de megafonia amb el qual s’anirà informant a la població de l’estat d’aforament i de les mesures de seguretat.

Les principals recomanacions són, d’una banda, que, tot i que es permeten trobades de fins a 15 persones, cal mantenir la distància de seguretat de 2 m entre persones i de 6 m respecte a la primera línia de mar. Es recomana també respectar la franja de la gent gran, de 10 a 12 h, i no romandre a la platja més de tres hores.

Finalment, també es recomana accedir a la sorra amb un calçat diferent del que s’utilitzi pel carrer i col·locar una estoreta entre la sorra i la tovallola, i es recorda que no hi haurà ni lavabos ni dutxes disponibles.

Segells de reconeixement d’administració oberta