Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2020 Tarragona rebrà aquest any 2020 el Diploma Europeu, una distinció del Consell d'Europa

Tarragona rebrà aquest any 2020 el Diploma Europeu, una distinció del Consell d'Europa

Tarragona rebrà aquest any 2020 el Diploma Europeu, una distinció del Consell d'Europa

l premi consisteix en un trofeu, una medalla, un diploma i una beca que es destinarà a una visita d’estudi a institucions europees per a joves de la ciutat guanyadora.
Tarragona rebrà aquest any 2020 el Diploma Europeu, una distinció del Consell d'Europa Logotip del Diploma Europeu, atorgat pel Consell d'Europa.
22/05/2020

Tarragona rebrà aquest any 2020 el Diploma Europeu, una distinció del Consell d’Europa, que és la màxima distinció que es pot atorgar a una ciutat europea per les seves accions en el domini europeu. El premi consisteix en un trofeu, una medalla, un diploma i una beca que es destinarà a una visita d’estudi a institucions europees per a joves de la ciutat guanyadora.

El subcomitè també concedeix Plaques d’Honor, Banderes d’Honor i Diplomes Europeus, uns premis que també formen part del premi Europa.

El Consell d’Europa va decidir el 19 de maig de 2020 atorgar vuit plaques d’honor (a municipis de França, Alemanya, Itàlia, Sèrbia, Turquia i Ucraïna), sis banderes d’honor (a municipis d’Alemanya, Polònia, Espanya, Turquia i Ucraïna) i dotze diplomes europeus (a municipis d'Àustria, França, Alemanya, Itàlia, Espanya, Turquia i Ucraïna), distincions que formen part del premi Europa.

La decisió sobre la ciutat guanyadora del Premi Europa es prendrà a l’estiu. Les sis ciutats preseleccionades per al Premi Europa 2020 són Amilly (França), Bamberg i Münster (Alemanya), Birštonas (Lituània), Bolesławiec i Sopot (Polònia).

L’atorgament dels diferents nivells de premis és progressiu. Després del diploma europeu de nivell d’entrada, els municipis sol·licitants haurien de sol·licitar posteriorment la Bandera d’Honor i la Plaça d’Honor per competir al més alt nivell: el premi Europa.

El Diploma Europeu és el primer pas per seleccionar els premiats a Europa. Cada any s’atorguen uns 20 diplomes. Els alcaldes de les ciutats guanyadores reben un pergamí amb la data i el nom del municipi en una cerimònia oficial al Palau d’Europa d’Estrasburg durant la sessió de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa.

Per a més informació, consulteu la relació de municipis distingits, entre els quals, Tarragona (PDF).

Segells de reconeixement d’administració oberta