Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2021 Comença la fase de votació dels Pressupostos Participatius

Comença la fase de votació dels Pressupostos Participatius

Comença la fase de votació dels Pressupostos Participatius

Totes les persones empadronades a Tarragona podran donar el seu vot a un dels projectes presentats a través del portal participa.tarragona.cat
14/06/2021

Entre el 15 de juny i el 5 de juliol, els veïns i veïnes de Tarragona podran donar el seu vot a un dels projectes d’inversió presentats per la pròpia ciutadania en el marc dels pressupostos participatius engegats per la conselleria de Districtes de l'Ajuntament de Tarragona per aquest 2021.

En total, passen a la fase de votació 58 projectes rebuts des dels diferents districtes. La consellera de Districtes, Paula Varas, valora "molt positivament la resposta de la ciutadania en la fase de presentació de projectes" i ha destacat "la relació que s'ha reforçat entre el Consistori i la ciutadania a través de les associacions implicades durant la primera fase de presentació de projectes".

Abans d'arribar a la fase de votació, les propostes presentades s'han sotmès a una primera revisió interna per part d'una comissió tècnica municipal amb l'objectiu de valorar la viabilitat legal, competencial, tècnica i econòmica dels més d'un centenar de projectes presentats. Finalment, aquestes 58 propostes que passen a votació a partir de demà són les que compleixen amb els requisits de la convocatòria; és a dir, son projectes d'inversions reals (susceptibles de ser imputades al capítol 6), d’actuacions competència de l’Ajuntament de Tarragona i adjudicables com a contracte menor (menys de 40.000 € sense IVA, per a obres; i menys de 15.000 € sense IVA per a subministraments).

Algunes d'aquestes 58 propostes son fruit de la unió de diferents projectes presentats de característiques i objectius similars. La gran majoria dels projectes presentats responen a la millora de l’entorn i l’espai urbà així com a petites intervencions com ara tasques de senyalització i manteniment. Alguns exemples son la millora de l'asfaltat o els passos de vianants en alguns carrers de la ciutat i millores d'espais per a la canalla com parcs infantils i zones esportives. De les 58 iniciatives que passen a la fase de votació, 18 pertanyen al Districte Centre, 12 al Districte Eixample, 11 a Llevant, 10 a Ponent i 7 al Districte Nord.

Les votacions es realitzaran a través del portal de participació ciutadana participa.tarragona.cat. Podran votar totes les persones majors de 16 anys empadronades a Tarragona. Per poder-ho fer, el ciutadà haurà de registrar-se primer al mateix portal de participació, a través del qual podrà emetre només un vot. D’aquesta fase de votació, en sortiran els projectes guanyadors, que es donaran a conèixer el proper 8 de juliol.

Enguany, la inversió que l’Ajuntament hi destina als pressupostos participatius és de 500.000 €. D’aquests 500.000 €, cada Districte –Nord, Llevant, Ponent, Eixample y Centre– comptarà amb una dotació pressupostària de 100.000 €, a executar durant aquest mateix any.

Tots els projectes i tota la informació de servei sobre els pressupostos participatius es pot consultar a participa.tarragona.cat 

 

 

Segells de reconeixement d'administració oberta