Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2021 El Pati Jaume I de l'Ajuntament acull l'exposició de ceràmica de Jordi Cuixart

El Pati Jaume I de l'Ajuntament acull l'exposició de ceràmica de Jordi Cuixart

El Pati Jaume I de l'Ajuntament acull l'exposició de ceràmica de Jordi Cuixart

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha inaugurat l’exposició “Jordi Cuixart des de Lledoners” al Pati Jaume I. La mostra es podrà visitar fins al dia 30 d’abril i s’inclou en els actes del 50è aniversari d’Òmnium Cultural al Tarragonès.
El Pati Jaume I de l'Ajuntament acull l'exposició de ceràmica de Jordi Cuixart Foto: Manel R. Granell
14/04/2021

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha inaugurat l’exposició “Jordi Cuixart des de Lledoners” al Pati Jaume I. La mostra es podrà visitar fins al dia 30 d’abril i s’inclou en els actes del 50è aniversari d’Òmnium Cultural al Tarragonès.

L’alcalde ha volgut destacar, en motiu dels 50è aniversari de l’entitat, la tasca “inclusiva de defensa de la llengua i el país” que duu a terme. Ricomà ha volgut recordar que Cuixart es troba pres de manera “injusta i rebent un tracte discriminatori per les institucions penitenciàries”. Finalment, també ha destacat el “control dels materials que demostra Cuixart, per exemple amb l’ús de l’esmalt, demostrant les ganes de fer les coses ben fetes”.

Per la seva banda, la presidenta d'Òmnium del Tarragonès, Rosa M. Codines, ha agraït que l’exposició pugui estar a la ciutat i ha destacat que “amb el treball dedicat, pensat i reflexionat de la seva ceràmica, Cuixart hi és present”. Codines també ha explicat que les celebracions dels 50è aniversari d’Òmnium Cultural al Tarragonès inclouran diferents actes i accions com la publicació d’un llibre, un audiovisual, una exposició o un concert.

Txell Bonet, comissària de l’exposició i companya de Cuixart, ha fet un al·legat a les arts menors “com la ceràmica, que han estat presents al llarg de la història, donant pas a allò que Cuixart anomena l’art de les coses útils”. Bonet també ha llegit una carta de l’expresident d’Òmnium en la qual explica com la “ceràmica li permet saltar els murs de la presó”.

A partir de demà 15 d’abril, es podrà al pati Jaume I l’exposició “Jordi Cuixart des de Lledoners”. Es tracta d’una mostra de les peces de ceràmica creades per ell mateix des de la presó de Lledoners. Una exposició que vol demostrar que l’art ha sigut una manera de trencar els murs d’una presó injusta per Jordi Cuixart.

La mostra es podrà visitar del 15 al 30 d’abril de dilluns a divedres de 9 a 21h i dissabtes i diumenges de 10 a 14 h.

Segells de reconeixement d'administració oberta