Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2022 La campanya de sensibilització per la tinença responsable d'animals arriba a més de 600 persones

La campanya de sensibilització per la tinença responsable d'animals arriba a més de 600 persones

La campanya de sensibilització per la tinença responsable d'animals arriba a més de 600 persones

La Guàrdia Urbana ha multat a 17 persones que han incomplert la normativa aquest mes de juliol
29/08/2022

Aquest juliol ha entrat en funcionament una campanya de sensibilització per la tinença responsable d’animals amb dos agents cívics. Aquesta parella d’informadors ha fet arribar a més de 600 veïns i veïnes dels onze barris de la ciutat, el material divulgatiu, ampolles per dissoldre els orins i bosses per a la recollida d’excrements amb l’objectiu de conscienciar a la ciutadania. A més d’aquests consells bàsics de civisme i convivència, l'Ajuntament vol fomentar la importància d’assegurar i censar les mascotes.  

Durant aquesta primera fase de la campanya, els informadors han detectat fins a 214 excrements i orins,. Amb aquesta informació, la Guàrdia Urbana ha denunciat a 17 persones: a set per no recollir els excrements i a deu per passejar el gos sense lligar o sense morrió i per no tenir-lo censat, entre altres.

“Aquestes campanyes volen tenir un impacte per conscienciar aquelles persones que no recullen els excrements dels seus animals de companyia”, explica la consellera de Seguretat Ciutadana, Cristina Guzman. I afegeix: “L’objectiu és reduir aquetes conductes incíviques, al mateix temps que acabar amb el malestar que també genera a nivell de convivència entre el veïnat. Intensificarem de cara a setembre les campanyes de conscienciació”.

Per la seva banda, la consellera de Benestar Animal, Elvira Vidal, apunta que “l’èxit d’aquesta campanya radica en el fet que posa l’accent en la sensibilització. És evident que cal sancionar quan les coses no es fan bé, però l’administració també ha de saber exercir el paper de l’acompanyament, insistir en la importància d’actuar correctament i aconseguir que cada cop hi hagi més ‘cuidadans’ que vetllin per l’espai comú”.

Segells de reconeixement d'administració oberta