Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2022 L'Ajuntament inicia un sistema dinàmic per optimitzar els processos de contractació

L'Ajuntament inicia un sistema dinàmic per optimitzar els processos de contractació

L'Ajuntament inicia un sistema dinàmic per optimitzar els processos de contractació

La primera acció s'ha centrat en la compra de mobiliari d'oficina del mateix consistori
25/08/2022

Per primera vegada, l'Ajuntament de Tarragona ha posat en marxa un sistema dinàmic d'adquisició, que permetrà el subministrament de tota mena de mobiliari d'oficina que necessiti l'Ajuntament de Tarragona. Des del departament de Contractació, la consellera Elvira Vidal es felicita per la iniciativa, ja que "comporta un canvi substancial a l'hora de ser més àgils amb els proveïdors i estalviar recursos en tots els sentits".
El sistema dinàmic de contractació (SDA) és una tècnica de racionalització de la contractació per a l'adquisició d'obres, serveis i subministraments d'ús corrent. Es tracta d'un procés totalment electrònic amb una durada limitada i determinada en els plecs que té dues fases: En la primera, les empreses que compleixen els criteris de selecció s'incorporen al SDA, creant una borsa de proveïdors. En la segona etapa, es realitzen les compres convidant a les empreses admeses en l'etapa anterior a presentar la seva oferta. Així doncs, quan l'Ajuntament hagi de comprar mobiliari demanarà oferta a les empreses que formin part d'aquesta borsa.
Durant el període de vigència del SDA es poden incorporar al sistema noves empreses, sempre que compleixin els criteris de selecció fixats prèviament. Aquesta tècnica permet disposar d'un elevat nombre d'ofertes i, per tant, incrementar la competència.
La Conselleria està analitzant els diferents contractes a fi d'aconseguir mesures de racionalització que permetin major eficiència en la contractació a la vegada que potenciïn la transparència i afavoreixin l'accés a les petites i mitjanes empreses a la contractació, i aquesta és una de les primeres actuacions en aquesta línia. En aquest sentit, la consellera Vidal ha explicat que "la idea no és fer una acció puntual, sinó que a poc a poc, i a mesura que disposem dels recursos necessaris, anar regularitzant i reorganitzant tots els contractes. El nostre objectiu és arribar a constituir una central de compres, que ens permetria una millor organització".

Segells de reconeixement d'administració oberta