Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2023 Dimecres se celebrarà la jornada 'Més enllà de Marie Curie' sobre recerca en clau femenina a Tarragona

Dimecres se celebrarà la jornada 'Més enllà de Marie Curie' sobre recerca en clau femenina a Tarragona

Dimecres se celebrarà la jornada 'Més enllà de Marie Curie' sobre recerca en clau femenina a Tarragona

La iniciativa de la Fundació Tarragona Cultura i Coneixement compta amb la col·laboració de la Fundació Catalunya La Pedrera i busca promoure el paper de la dona a la ciència a la ciutat entre l’alumnat
24/04/2023

El Palau de Congressos de Tarragona acollirà aquest dimecres la jornada 'Més enllà de Marie Curie' sobre recerca en clau femenina a Tarragona. Aquesta iniciativa de la Fundació Tarragona Cultura i Coneixement amb la col·laboració de la Fundació Catalunya La Pedrera busca promoure el paper de la dona a la ciència a la ciutat. Participaran en la proposta una setantena d’alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Tarragona i de primer de Batxillerat de La Salle Tarragona.  

El director de la Fundació Tarragona Cultura i Coneixement, Jordi Fortuny, inaugurarà la jornada que començarà a les 10 h amb una primera taula rodona de diferents investigadores de la Universitat Rovira i Virgili, l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica, l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili i l’Institut Català d’Investigació Química que explicaran les seves trajectòries i experiències i conversaran amb el públic. Així mateix, a les 12.15 h, una segona taula rodona abordarà la ciència des d’una perspectiva femenina amb investigadores de l’Institut Universitari d’Investigació en Atenció Primària Jordi Gol i l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social. També hi haurà una empresa de dinamització amb actors i actrius que interpel·laran als estudiants perquè interactuïn amb els ponents.

La Fundació Tarragona Cultura i Coneixement és un ens participat per l’Ajuntament de Tarragona i altres patrons de la ciutat que treballa en la divulgació cultural i científica al Camp de Tarragona, fent visible el talent i treball de les institucions científiques i acadèmiques del territori. Paral·lelament, la Fundació Catalunya La Pedrera és una entitat especialitzada en programes d’impuls de vocacions científiques entre joves i que treballa amb la implicació de diferents centres de recerca de la ciutat. 

Segells de reconeixement d'administració oberta