Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2023 L’Ajuntament de Tarragona implementa un sistema automatitzat d’accessibilitat al web

L’Ajuntament de Tarragona implementa un sistema automatitzat d’accessibilitat al web

L’Ajuntament de Tarragona implementa un sistema automatitzat d’accessibilitat al web

L’objectiu de l’actuació és garantir el dret a l’accés a la informació a tota la ciutadania
11/08/2023

L'Ajuntament de Tarragona ha implementat un sistema automatitzat d'accessibilitat i usabilitat als seus serveis municipals en línia i als diversos portals web amb l'objectiu de garantir el dret a l'accés a la informació a tota la ciutadania, especialment a les persones amb discapacitat.

Sobre aquestes actuacions, la consellera d'Hisenda, Serveis Interns i Tecnologia, Isabel Mascaró, ha manifestat que "l'objectiu és fer totalment accessibles tots els serveis en línia de l'Ajuntament en la legislatura, perquè és obligació de les administracions incorporar els criteris d'inclusió a les eines digitals, garantint que no deixem a ningú enrere", mentre que la consellera de Serveis a la Ciutadania, Cecilia Mangini, ha celebrat que "el principal canal de comunicació de l'Ajuntament amb la ciutadania sigui més equitatiu i inclusiu".

L'eina està disponible i és visible amb l'etiqueta Eines d'accessibilitat, tant al web municipal www.tarragona.cat com a l'agenda (agenda.tarragona.cat), i facilita:

  • Per a persones amb discapacitat visual: navegació amb dreceres de teclat per a tota la web.
  • Per a les persones grans en situació de bretxa digital: navegació amb el ratolí amb punter augmentat, botó de lectura de continguts amb funció karaoke, subratllat d'enllaços i conversió de tot el text a una font més llegible. I, especial per a dislèxia, opció d'augmentar la mida de tots els continguts en pantalla i canviar el contrast.
  • Per a les persones amb discapacitat física o orgànica: navegació mitjançant intèrprets de comandaments de veu, navegació amb sons o navegació mitjançant el teclat convertit en un polsador accionant un teclat de lliscament virtual. La navegació per comandaments de veu incorporarà un sistema per eliminar les errades per sorolls o mala vocalització i el sensor de veu estarà permanentment en escolta sense necessitat de cap activació per llindars de so o similars.
  • Per a les persones amb discapacitat cognitiva o intel·lectual: teclat virtual sense lliscament que resumeix i recorda les opcions disponibles, amb explicació visible dels comandaments per mitjà de pictogrames o text descriptiu, podent navegar clicant amb el ratolí directament en el teclat virtual. També disposarà de lectura de continguts que sigui variable en velocitat i marques de guiatge.
  • Per a les persones amb baixa visió de la interfície de navegació: opcions per eliminar la capa decorativa del web, per magnificar el contingut i el punter del ratolí, permetent la navegació per ratolí, i per alterar el contrast i color. Disposa a més d'una lupa per augmentar continguts i permet activar o desactivar una tipografia específica per a dislèxia i fer la font més llegible. A més, permet llegir (passar a veu alta) el contingut o els enllaços on es posicioni el ratolí.

Amb la voluntat de continuar potenciant els canals de comunicació, l'Ajuntament treballa per adaptar l'eina de millora de l'accessibilitat en altres serveis a partir de setembre. Així mateix, per difondre i ajudar a millorar l'experiència, així com formar a les persones en accessibilitat digital, s'està treballant en la planificació per impartir sessions i tallers.

Cal recordar que mitjançant l'adreça electrònica accessibilitat@tarragona.cat es poden comunicar dificultats d'accés a continguts web no accessibles i formular consultes i suggeriments de millora relatius a l'accessibilitat digital dels llocs web.

Segells de reconeixement d'administració oberta