Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2023 Més de 300 joves pugen a l'escenari durant la 30a Mostra de Teatre Jove

Més de 300 joves pugen a l'escenari durant la 30a Mostra de Teatre Jove

Més de 300 joves pugen a l'escenari durant la 30a Mostra de Teatre Jove

Aquesta edició ha comptat amb 11 representacions durant els mesos de maig i juny
Més de 300 joves pugen a l'escenari durant la 30a Mostra de Teatre Jove Foto: Enric Garcia Jardí.
22/06/2023

Punt i final a la 30a edició de la Mostra de Teatre Jove. Més de 300 joves amb inquietuds artístiques i culturals han pujat a l'escenari des de el passat 8 de maig en 11 representacions programades amb el protagonisme en totes elles de la creació pròpia de qualitat. 

Les companyies participants han estat l’Aula de Teatre de la URV, Meraki teatre, Lestonnac-L’ensenyança, Grup de teatre Vis de Vanadi, Aula de teatre de la Cooperativa, SNOP (INS Pons d’Icart) (H)istrionis teatre, La Faixsula, Tornavís teatre, Initium teatre (CFGS realització d’audiovisuals i espectacles de l’INS Pere Martell) i CFGS tècniques d’actuació teatral de l’INS Antoni de Martí Franquès. 

Després de cada representació, el consell assessor de la mostra ha valorat les obres d’una manera constructiva i posant en valor el treball en equip dels col·lectius juvenils i teatrals. Enguany, aquest òrgan ha estat format per la narradora Imma Pujol, l’escriptora Tecla Martorell, els actors Enric Garriga i Pep Linares, la tècnica Anna Bertran i la directora i professora Mercè Sardà

D’altra banda, com en l'anterior edició, cada representació ha comptat amb una crònica digital a la revista Fet a Tarragona signada pel periodista Enric Garcia Jardí, amb la participació dels alumnes del primer curs del CFGS de tècniques d'actuació teatral. Totes les cròniques es poden recuperar al web Tarragonajove

La Conselleria de Joventut agraeix el suport en la producció i la gestió per part de la Conselleria de Cultura i destaca la tasca conjunta duta a terme entre els col·lectius de persones joves creadores de la ciutat i l’Ajuntament de Tarragona, que ha permès la celebració d’aquesta exitosa 30a edició. La Mostra de Teatre Jove permet obrir i consolidar espais de trobada entre les companyies i grups de teatre i persones joves inquietes culturalment que hi participen.  

L’aportació des de l’Ajuntament ha estat oferir als grups participants de la Mostra de Teatre Jove canals permanents de suport mitjançant equipaments culturals i juvenils per a la formació, l’experimentació, la reflexió i l’exhibició per motivar i connectar les seves pràctiques artístiques i culturals. També s’ha treballat per tal de preservar i garantir vies de continuïtat en el marc de les programacions estables de la ciutat situant el capital jove a primera línia de reconeixement.  

Continua la celebració del 30è aniversari 

Aquest any, en motiu del 30 aniversari de la mostra, es realitzaran activitats emmarcades en l’efemèride durant la temporada d'estiu que ara comença com tallers de tècniques teatrals i vocals o el taller de teatre musical que es realitzarà el proper 27 de juny a càrrec d'Isabel Soriano, professora de cant de l'Institut del Teatre. També es realitzaran altres activitats durant la temporada de tardor com jornades de formació, tallers i monogràfics teatrals i espectacles professionals amb un alt component de creació jove. 

Segells de reconeixement d'administració oberta