Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2023 S'inicien els tràmits per canviar de nom la plaça Arce Ochotorena per Montserrat Bertran

S'inicien els tràmits per canviar de nom la plaça Arce Ochotorena per Montserrat Bertran

S'inicien els tràmits per canviar de nom la plaça Arce Ochotorena per Montserrat Bertran

La Comissió del Nomenclàtor també ha proposat nous noms com Tony Urbano i María Luisa Anido
S'inicien els tràmits per canviar de nom la plaça Arce Ochotorena per Montserrat Bertran Foto: Google Maps.
24/05/2023

La Comissió del Nomenclàtor celebrada el passat dilluns 22 de maig a l’Ajuntament, va proposar tres nous noms per a carrers i places de la ciutat. D’una banda es va aprovar iniciar els tràmits per tal d’aprovar el nom de José Antonio Tony Urbano Gornals a un carrer, encara per definir, a la ciutat. Urbano va ser músic i compositor destacat entre els anys 70 i 80 i baixista del grup Leño. 

En segon lloc també es va aprovar iniciar els tràmits per tal de canviar el nom de la plaça Cardenal Arce Ochotorena per plaça Montserrat Bertran Vallès. Aquesta proposta respon a donar compliment a la Llei de Memòria Històrica del 31 d’octubre de 2007 sobre la retirada de plaques i noms de carrers amb simbologia o relació amb la dictadura franquista, feta perla Comissió de Programes de Memòria de l’Ajuntament, per a la substitució del nom de la plaça del Cardenal Arce Ochotorena, situada davant de l’Escola del Miracle i al costat de l’amfiteatre, per plaça Montserrat Bertran Vallès. 

Atès que l’Escola del Miracle era l’antiga Escola Normal de Mestres de Tarragona, s’ha considerat oportú dedicar el nom de la plaça Montserrat Bertran Vallès que l’any 1936 va ser nomenada directora de l’Escola Normal de Tarragona.  

I, finalment, a la Comissió també es va acordar designar com a plaça de Mª Luisa Anido González Mimita a una plaça ubicada a Tarragona 2. Mimita va ser una guitarrista, compositora i professora de música, que va morir a Tarragona l’any 1996. Durant la seva llarga trajectòria, va actuar com a concertista en diversos països d’Amèrica i d’Europa, així com al Japó i a la Unió Soviètica. Des del 1983 i gairebé fins un any abans de morir, va desenvolupar la seva tasca com a professora de guitarra, i alhora va estar molt vinculada, al Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona.  

Segells de reconeixement d'administració oberta