Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2023 Tarragona celebra l'ofrena floral en homenatge a Blas Infante

Tarragona celebra l'ofrena floral en homenatge a Blas Infante

Tarragona celebra l'ofrena floral en homenatge a Blas Infante

L'acte s'emmarca dins la festivitat del Dia d'Andalusia
Tarragona celebra l'ofrena floral en homenatge a Blas Infante Foto: Alba Mariné
05/03/2023

Emmarcada dins el Dia d’Andalusia, la comunitat andalusa de Tarragona ha realitzat aquest diumenge al matí la tradicional ofrena floral al monòlit dedicat a Blas Infante, situat al Camp de Mart.  

L'homenatge ha estat organitzat per la Casa d'Andalusia de Tarragona i Província, l'Associació Cultural Folklòrica Andalusa de Tarragona, el Centre Cultural d'Andalusia de Reus i l'Associació Cultural Amics d'Andalusia de Sant Salvador. L'alcalde Ricomà ha participat a l'ofrena i ha manifestat que “una ciutat són moltes coses, però sobretot és la gent que hi viu. Tarragona té l’empremta dels andalusos absolutament barrejada amb la catalana. La comunió entre els dos pobles és absoluta i indestriable”.  

Altres autoritats assistents a l'acte han estat l'alcalde de Reus, Carles Pellicer; la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, el subdelegat del Govern a Tarragona, Santiago Castellà, el director de Desenvolupament i Sostenibilitat del Port de Tarragona, Joan Basora, consellers dels Ajuntaments de Vilaseca i de Salou, així com representants de les quatre entitats andaluses a la ciutat. Tots ells han recordat la figura de Blas Infante, intel·lectual afusellat el 1936 pel franquisme, i que va assentar les bases de l’autonomia andalusa.   

L'acte ha seguit amb l’ofrena floral i ha finalitzat amb l'himne d'Andalusia i l'himne Nacional de Catalunya. 

Segells de reconeixement d'administració oberta