Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2023 Una setantena de joves participen a la jornada 'Més enllà de Marie Curie' sobre recerca en clau femenina a Tarragona

Una setantena de joves participen a la jornada 'Més enllà de Marie Curie' sobre recerca en clau femenina a Tarragona

Una setantena de joves participen a la jornada 'Més enllà de Marie Curie' sobre recerca en clau femenina a Tarragona

Representants dels centres de recerca de la ciutat han exposat la seva experiència a alumnat de 4t d'ESO i Batxillerat
Una setantena de joves participen a la jornada 'Més enllà de Marie Curie' sobre recerca en clau femenina a Tarragona Foto: Tjerk van der Meulen.
26/04/2023

Aquest matí s’ha celebrat la jornada ‘Més enllà de Marie Curie’ sobre recerca en clau femenina a Tarragona, una iniciativa de la Fundació Tarragona Cultura i Coneixement amb la col·laboració de la Fundació Catalunya La Pedrera que busca promoure el paper de la dona a la ciència a la ciutat. Han participat a la jornada una setantena d’alumnes de 4t d’ESO de l’institut Tarragona i de 1r de batxillerat de La Salle Tarragona.  

Segons el director de la Fundació Tarragona Cultura i Coneixement, Jordi Fortuny, que ha inaugurat l’acte, “jornades com aquesta posen de manifest que la ciència no es pot continuar privant de tot el potencial científic de més de la meitat de la població mundial i és necessària la diversitat en la tasca de recerca i els nivells superiors de presa de decisions”. També ha participat en la jornada la consellera de Feminismes i LGTBIQ+ de l’Ajuntament, Cinta Pastó.  

La primera taula rodona ha comptat amb la participació de Marta Sales-Pardo de la Universitat Rovira i Virgili, Diana Gorostidi de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica, la doctora Meritxell Arenas de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili, i la doctora Imma Escofet Miquel de l’Institut Català d’Investigació Química, que han explicat les seves trajectòries i experiències professionals. I la segona taula rodona ha comptat amb Cristina Rey de l’Institut Universitari d’Investigació en Atenció Primària Jordi Gol i Marina Lozano Ruiz de l’Institut Català de Paleocologia i Evolució Humana per abordar la ciència des d’una perspectiva femenina.  

Segells de reconeixement d'administració oberta