Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2024 Homenatge a Blas Infante en el Dia d'Andalusia

Homenatge a Blas Infante en el Dia d'Andalusia

Homenatge a Blas Infante en el Dia d'Andalusia

La comunitat andalusa a Tarragona ha dut a terme la tradicional ofrena floral al monument ubicat al Camp de Mart
03/03/2024

La comunitat andalusa de Tarragona ha commemorat aquest diumenge el Dia d’Andalusia. L’acte central ha comptat amb la tradicional ofrena floral al monòlit de Blas Infante, al Camp de Mart.

La Casa d’Andalusia i l’Associació Cultural i Folklòrica Andalusa han organitzat conjuntament l’homenatge a aquest intel·lectual afusellat el 1936 pel franquisme, i que va assentar les bases de l’autonomia andalusa. Durant els parlaments de l’acte s'han fet mencions constants a la seva figura. L’acte ha comptat amb discursos de la presidenta de la Casa d’Andalusia de Tarragona i Província, Charo García; i de les principals autoritats del territori, com l'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, que ha destacat  "els valors del poble andalús", dels quals ha dit, "ens han ensenyat molt a estimar la terra, ells que estimen Catalunya sense deixar d’estimar la seva Andalusia".

Altres autoritats assistents a l'acte han estat el subdelegat del Govern a Tarragona; Santiago Castellà, l’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, així com l’alcalde de Constantí i diputat provincial, Óscar Sánchez, i representants de l'Associació Cultural Folklòrica Andalusa de Tarragona; Casa de Andalusia de Tarragona y província; Centro Cultural de Andalusia de Reus i Associació cultural amics d’Andalusia de Sant Salvador. 

Tots els grups municipals del consistori tarragoní han fet la seva ofrena floral per commemorar la figura de Blas Inante, polític, ideòleg i escriptor andalús pare de la pàtria andalusa.

Abans, a les 10 h, l'alcalde ha participat de la missa oficiada a l'església de Santa Tecla de Campclar. 

Segells de reconeixement d'administració oberta