Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Ciutadania, Relacions ciutadanes i entitats Notícies 2011 Inici del programa "Coneix el coneixement"

Inici del programa "Coneix el coneixement"

Inici del programa "Coneix el coneixement"

La Conselleria de Relacions Ciutadanes i Universitats i la URV preparen visites obertes als centres de coneixement de la Universitat
04/10/2011

A Tarragona hi ha dos tipus d’instituts de recerca que són referents únics a Catalunya: els que podem incloure dins l’àmbit de la cultura i l’humanisme (ICAC, IPHES) i els que estan dins de l’àmbit de la tecnologia (ICIQ i IREC).  

La primera visita es farà el proper dijous dia 6 d’octubre a l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC) a partir de les 18.15 h. A més d’una visita a les instal·lacions, Diana Gorostidi, investigadora de l’ICAC oferirà una conferència titulada “Com eren els veïns de la Part Alta fa 2000 anys?”

A la ciutadania li passa desapercebuda la transcendència que tenen pel futur de la nostra ciutat. Per superar aquesta carència, des de la conselleria de Relacions Ciutadanes i Universitats, s’ha posat en marxa el programa “Coneix el coneixement” destinat a tothom que estigui interessat a visitar, conèixer i comprovar de primera mà el potencial i l’excel·lència de la tasca que es du a terme en aquests centres d’investigació, i recerca de primer nivell.

La cooperació entre la URV i l’Ajuntament és bàsica, fonamental i imprescindible. Francisco Zapater, conseller de Relacions Ciutadanes i d’Universitats ha manifestat que “els polítics tenim l’obligació d’interpretar el context actual a partir d’una visió global. Però en temps de canvis profunds i radicals necessitem la complicitat i el suport dels ciutadans i ciutadanes. Parlar del “coneixement”, és fer-ho del futur. El futur l’hem d’edificar a partir de la innovació, la recerca, la capacitació i la creació de valor afegit.”

Des de fa temps, les empreses privades, la URV i l’Ajuntament treballen coordinadament per enfortir l’economia del coneixement que serà, sense cap mena de dubte, la locomotora del creixement. Tots, empreses privades, universitat i Ajuntament estan convençuts dels beneficis econòmics per a la ciutat i el seu territori, que generarà la transferència a la producció i als mercats, dels resultats dels múltiples programes d’investigació que actualment es duen a terme.

Des de l’Ajuntament, apostem per la innovació i l’adaptació. El progrés econòmic i social de la nostra ciutat va lligat a la capacitat de superar reptes i competir en un món global, en l’àmbit dels coneixements, la recerca, el desenvolupament i la sostenibilitat.

Zapater ha assegurat que “Tarragona ha de ser un referent universal dels valors que fa més de dos mil anys van convertir el Mare Nostrum en el pol de coneixements, progrés i civisme més importants de la història de la humanitat. L’ Ajuntament de Tarragona aposta decididament per la societat del coneixement”.

 

Dia i hora: dijous 6 d’octubre a partir de les 18.15
Lloc: Institut Arqueologia Clàssica, plaça Rovellat s/n
Segells de reconeixement d'administració oberta