Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Ciutadania, Relacions ciutadanes i entitats Notícies 2012 Conveni per a informar als ciutadans sobre la UE i els seus drets

Conveni per a informar als ciutadans sobre la UE i els seus drets

Conveni per a informar als ciutadans sobre la UE i els seus drets

Ajuntament i Consell Comarcal col·laboren per fer arribar a més ciutadans aquesta informació
Conveni per a informar als ciutadans sobre la UE i els seus drets A la foto de Mauri, el conseller comarcal i regidor de l’Ajuntament, Robert Vendrell, enllaç entre les dues institucions; el president del Consell Comarcal del Tarragonès Frederic Adan i el regidor de Relacions Ciutadanes Francisco Zapater.
23/10/2012

 

L’Ajuntament (Europe Direct Tarragona) i el Consell Comarcal del Tarragonès han signat un conveni de col·laboració per a informar als ciutadans europeus sobre la UE i els seus drets. La Conselleria de Relacions Ciutadanes i d’Universitats és l’estructura d’acollida del Centre d’Informació Europe Direct Tarragona des de l’any 2009 i vol obtenir la màxima difusió i promoció de tota l’activitat que duu a terme.

Els centres d’Informació Europe Direct són punts de difusió per a totes les institucions de la UE i cooperen amb altres actors de la informació, sent un dels principals instruments de la UE per a informar als ciutadans europeus sobre la UE i, en particular, sobre els seus drets. Informen als ciutadans europeus a nivell local i regional i promouen una ciutadania participativa mitjançant eines de comunicació.

Segons Francisco Zapater, regidor de Relacions Ciutadanes, “ambdues parts es comprometen, entre altres coses, a col·laborar per donar-se a conèixer a nivell europeu, tant a les institucions comunitàries com a les diverses xarxes temàtiques europees. Organitzar seminaris, jornades o cursos d’interès comú, i donar-se suport per a l’organització de jornades formatives e informatives.” Zapater ha destacat que la simbiosi positiva entre les dues institucions, ajuntament i Conseller Comarcal també beneficia a la ciutadania”

D’altra banda, el conveni vol promoure la recerca de futurs socis, partners i entitats homòlogues a nivell europeu, impulsar la difusió europea de noticies generades per les dues entitats, així com la possibilitat de fer publicacions, proposar tot tipus d’accions i activitats per impulsar els objectius de les dues entitats a nivell de la Unió Europea. I, finalment, promoure la celebració institucional del Dia d’Europa (9 de maig) a les poblacions del Tarragonès. Per tot això, es crearà una Comissió de Seguiment formada per representants polítics i tècnics d’ambdues entitats.

El Centre d’Informació Europe Direct proveirà de material d’informació tant al Consell Comarcal del Tarragonès com aquelles poblacions que ho sol·licitin i aproparà qualsevol vessant legal que afecti al territori, a les seves persones, empreses i institucions.

Segells de reconeixement d'administració oberta