Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Ciutadania, Relacions ciutadanes i entitats Notícies 2012 La comunitat andalusa de Tarragona commemora el Dia d’Andalusia amb l'homenatge a Blas Infante

La comunitat andalusa de Tarragona commemora el Dia d’Andalusia amb l'homenatge a Blas Infante

La comunitat andalusa de Tarragona commemora el Dia d’Andalusia amb l'homenatge a Blas Infante

El programa d’actes es va iniciar el 25 de febrer i tindrà continuïtat fins el 18 de març
La comunitat andalusa de Tarragona commemora el Dia d’Andalusia amb l'homenatge a Blas Infante Un moment de l'intervenció de l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros. Fotografia de Mauri Fernàndez.
05/03/2012

La comunitat andalusa de Tarragona ha commemorat aquest diumenge el Dia d’Andalusia. L’acte central ha comptat amb la tradicional ofrena floral al monòlit de Blas Infante, al Camp de Mart.

La Casa d’Andalusia i l’Associació Cultural i Folklòrica Andalusa han organitzat conjuntament l’homenatge a aquest intel·lectual afusellat el 1936 pel franquisme, i que va assentar les bases de l’autonomia andalusa. Durant els parlaments de l’acte s'han fet mencions constants a la seva figura. L’acte ha comptat amb discursos de les principals autoritats del territori, com l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, que ha destacat  "els valors del poble andalús", dels que ha dit, "són els mateixos que tenim els catalans". Altres autoritats assistents a l'acte han estat els alcaldes de Reus, Salou, Vila-seca, el president de la Diputació i representanst de l'Asociación Cultural y Folklórica Andaluza de Tarragona; Casa de Andalucía de Tarragona y provincia; Centro Cultural de Andalucía de Reus i Amigos de Andalucía de Sant Salvador. 

La comunitat andalusa també ha assistit a la missa rociera a la parròquia Santa Tecla de Campclar. La jornada ha acabat amb un dinar de germanor organitzat per la Casa d’Andalusia.

El programa d’actes es va iniciar el 25 de febrer i tindrà continuïtat fins el 18 de març. El proper cap de setmana hi ha previst un concert coral dissabte i un festival diumenge a la tarda al teatre Metropol.
 

Segells de reconeixement d'administració oberta