Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Ciutadania, Relacions ciutadanes i entitats Notícies 2012 Propera renovació del Senat de Tarragona

Propera renovació del Senat de Tarragona

Propera renovació del Senat de Tarragona

El proper 28 de gener s'incorporaran a l'òrgan consultiu 12 persones
Propera renovació del Senat de Tarragona El conseller de Relacions Ciutadanes, Francisco Zapater, durant la presentació en roda de premsa. Foto: Jaume Omella.
10/01/2012

El dissabte 28 de gener tindrà lloc la propera sessió del Senat Tarragoní, en el decurs de la qual es farà la renovació d’aquest òrgan consultiu de l’alcalde. El Senat ja existia a l’antiga Tàrraco, però aquella institució queda molt lluny en el temps i en la qualitat democràtica de la d’avui. Segons l’ historiador Josep Maria Recasens i Comes “l’estructura administrativa de Tàrraco era com la d’altres ciutats provincials que gaudien del dret romà. Les assemblees populars elegien els magistrats municipals”.
El modern Senat de Tarragona es va crear en la sessió del Consell Plenari del 26 de juny de 2008 com un òrgan consultiu per assessorar l’alcalde. Pot arribar a tenir fins a 40 membres que han de ser persones vinculades a Tarragona. Aquestes poden ser nomenades directament per l’alcalde o a partir d’una proposta popular que ell mateix ha de ratificar.

El Senat de Tarragona va fer la seva primera sessió ordinària a l’octubre del 2008 amb només 38 membres, 23 d’aquests eren pretors (residents) i 15 legats (no residents i vinculats a la ciutat). Seguint la normativa, ara es renovarà en un 25 %.

Segons el conseller de Relacions Ciutadanes, Francisco Zapater, “s’ha emprat criteris objectius, pel que fa a la renovació, per exemple la regidora Natàlia Rodriguez no podia ser consellera i estar al Senat al mateix temps, d’altra banda un senador va presentar la seva renuncia i s’han tingut en compte les assistències en el decurs dels tres anys; també ha pesat la paritat”. Zapater ha afegit que “el Senat té un cost zero, tant les senadores com els senadors ho fan per altruisme”. En aquesta ocasió són 12 les persones que s’hi incorporen perquè abans hi havia dues places que estaven vacants.

El 28 de gener es debatrà sobre els Jocs del Mediterrani, el corredor del Mediterrani, les Smarts City, i es visitarà l’ICAC (Institut Català Arqueologia Clàssica).

  • Adjuntem un dossier amb els noms dels senadors que surten i amb els noms i els currículum dels que entren.
     
Segells de reconeixement d'administració oberta