Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Ciutadania, Relacions ciutadanes i entitats Notícies 2013 Presentats els actes en commemoració del 200è aniversari de la "Guerra del Francès"

Presentats els actes en commemoració del 200è aniversari de la "Guerra del Francès"

Presentats els actes en commemoració del 200è aniversari de la "Guerra del Francès"

Conferències, una exposició i una desfilada amb tambors i espelmes són els eixos de la celebració que evocarà una tragèdia col·lectiva, i el triomf de la resistència dels pocs homes i dones que van restar a Tarragona, unes 300 persones, fins l’assalt final.
11/06/2013

Tarragona commemora el setge de la ciutat per part de l'exèrcit napoleònic.

  • Dijous 13 juny, es pronunciarà la conferència “El General Contreras, defensor de Tarragona", a càrrec de la doctora María Dolores Gimeno Puyol, professora de la URV.
  • Dijous 20 de juny Francesc Murillo Galimany, llicenciat amb grau en Història, farà la conferència “El setge de Tarragona de 1811”.
  • Dijous 27 de juny es presentarà el llibre El General Contreras y el sitio de Tarragona, de Juan Gómez Díaz, a càrrec de Julián Sánchez Casas, alcalde de Lillo (Toledo) població natal del general Contreras. En acabar l’acte hi haurà l’actuació del grup de “Coros y Danzas de Lillo” a la plaça de la Font.
  • Divendres 28 de juny, coincidint amb els 202 anys de l’assalt a Tarragona, tindrà lloc l'acte de commemoració del setge de Tarragona amb l'ofrena floral al Monument als Herois de 1811 (Rambla Nova) i desfilada fins al pla de la Seu. Les espelmes es posaran a les escales de la catedral i estaran enceses durant tres dies en memòria dels herois de Tarragona i de totes aquelles persones que van patir un setge cruent, amb violencia, robatoris i assassinats.
  • Del dia 28 de juny al 19 d’agost restarà oberta l’ exposició “Tarragona 1811-1813. Els exèrcits napoleònics a la ciutat" a la Subdelegació de Defensa a Tarragona, Rambla Vella, 4.

“No podem oblidar la llavor de la nova saba tarragonina, atès que Tarragona va quedar pràcticament deserta, la qual cosa va fer que manqués una societat civil arrelada. Els tarragonins d’avui hem de retre un homenatge als nostres predecessors”, ha dit Francisco Zapater, conseller de Relacions Ciutadanes

Segells de reconeixement d'administració oberta