Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Ciutadania, Relacions ciutadanes i entitats Notícies 2017 El 27 de maig les entitats de voluntariat mostraran les seves activitats al públic

El 27 de maig les entitats de voluntariat mostraran les seves activitats al públic

El 27 de maig les entitats de voluntariat mostraran les seves activitats al públic

El 27 de maig les entitats de voluntariat mostraran les seves activitats al públic Foto: Mauri
18/05/2017


El tram central de la Rambla Nova acollirà el dissabte 27 de maig la 4a edició del TAST Social, la Trobada d'Associacions Socials del Tarragonès que s'ha presentat aquest dijous públicament en roda de premsa a la Sala d'actes de l'Ajuntament de Tarragona.

Un total de 23 entitats de la comarca mostraran la seva activitat de 10 a 20 h mitjançant un estand a la Rambla Nova. Com és habitual, la trobada va acompanyada d'un programa complementari d'activitats. D'aquestes destaca especialment la celebració, a les 10 h, de la primera ruta enigmàtica inclusiva, una mena de gimcana en què prendran part junts persones amb i sense discapacitat.

El programa complet d'activitats és el següent:

 • 10 h - 1a Ruta Enigmàtica Inclusiva de Tarragona. Organitza Federació Catalana Voluntariat Social (FCVS) i Allibera Adrenalina. Patrocina Fundació Repsol i Banc dels aliments.
 • 12 h - Vermut Swinguero: Sessió musical i classe oberta de lindyhop més Electroswing a càrrec de DJ LüAllipop. Col·labora Banc dels aliments.
 • 14 h - Dinar de germanor
 • De 16 a 19 h:
 • Actuació Batucada Bantukats
 • Taller per tunejar-te la gorra. Organitza Afanoc.
 • Bitlles Catalanes. Organitza Fundació Santa Teresa i Fundació Onada.
 • Taller de pancartes. Organitza FCVS. Col•labora Dabuten Tronko.
 • Taller de Henna i aprendre a ficar-se el vel, Joventut Multicultural Musulmana Tarragona.
 • 19 h - Entrega dels premis del 8è Concurs de relats de Voluntariat. Organitza FCVS. Col•labora Ajuntament de Tarragona, Coopula Editorial i Llibreria La Capona
   

La consellera de Voluntariat de l'Ajuntament de Tarragona, Elisa Vedrina, ha felicitat les entitats de voluntariat de la ciutat per la tasca que fan i ha animat a "totes les persones interessades que tinguin la disposició a què contribueixin al voluntariat, perquè fer-ho és contribuir a la societat amb una aportació generosa del nostre temps, de les nostres energies, de la nostra formació professional, de manera que també cada voluntari o voluntària creix, s'enriqueix i esdevé millor persona".

Per la seva banda, la tècnica de la FCVS Cristina Rodríguez ha destacat que "la intenció de la trobada és mostrar com el voluntariat està transformant no només la vida de les persones més vulnerables sinó que també transforma la vida de la persona voluntària, mostrant una realitat segurament desconeguda de la ciutat i aportant coneixements que no es tenien".

Les 23 entitats presents amb estand a la 4a edició del TAST Social són: Associació Ment i Salut La Muralla, Associació Pax Mundo, Fundació La Tutela, Associació de nens amb càncer, AFANOC Tarragona, Voluntaris Pius Hospital de Valls i Fundació Vilaniu, Associació Provincial de Paràlisi Cerebral - La Muntanyeta, Fundació Tarragona 2018, Fundació Onada, Fundació Santa Teresa, Creu Roja, FACUA Tarragona, Associació Quilòmetre Zero, Amics de la Gent Gran, Associació Down Tarragona, Càritas Diocesana de Tarragona, Joventut Multicultural, Musulmana Tarragona, Fundació Privada Banc dels aliments, Xarxa de Suport a les Famílies Cuidadores de Tarragona, Associació Amigues i Amics de la UNESCO, Tarragona, AICEC-ADICAE, Embajada de Activistas por la Paz, Fundació Repsol i Federació Catalana de Voluntariat Social.

El TAST Social està organitzat per la Federació Catalana de Voluntariat Social i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tarragona, la Diputació de Tarragona, l'Obra Social "la Caixa" i la Fundación Repsol.
 

Segells de reconeixement d'administració oberta